Президент Володимир Зеленський нагадав, що після проведення так званих “референдумів” на окупованих територіях переговори з президентом РФ Володимиром Путіним стануть неможливими.

Джерело: Зеленський в інтерв’ю CBS News

Пряма мова: “Російський уряд може офіційно оголосити, що “референдум” завершено, і оголосити результати.

Це унеможливить продовження будь-яких дипломатичних перемовин із президентом Російської Федерації, і він це прекрасно знає. Я говорив про це публічно.

Я думаю, що це дуже небезпечний сигнал від президента Путіна, який говорить нам про те, що Путін не збирається закінчувати цю війну”.

Деталі: Зеленський наголосив, що окупанти змушують мешканців захоплених територій приходити на псевдореферендуми, а тим, хто не прийде, “можуть відключити електрику і не дати їм можливості жити нормальним людським життям”.

Крім того, президент нагадав, що в РФ оголошено мобілізацію, і людей з тимчасово окупованих територій України змусять воювати на боці Росії.

В Офісі президента запевнили Росію та її спільників на окупованих територіях України, що псевдореферендуми не дадуть можливості легалізувати захоплення українських земель.

За даними пропагандистських ЗМІ окупантів, Росія може заявити про “приєднання” окупованих районів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей 30 вересня.

Україна ініціювала скликання термінового засідання Ради безпеки ООН у зв’язку з проведенням Росією псевдореферендумів на окупованих територіях.

Андрій Власенко