Учасників привітала перший заступник голови Вінницької ОВА Наталя Заболотна:

– Форум «Золоті роки» став непересічною подією в житті області та поштовхом до започаткування нової прекрасної традиції.

Найбільше багатство літніх людей – їх досвід, мудрість, вміння.

Вони були змушені пройти крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни та репресій, але зуміли вистояти і провести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість.

Тому вони потребують особливої уваги у період російської агресії, коли багато людей поважного віку змушені були покинути рідні домівки. Вінниччина прийняла тисячі переселенців, серед яких майже 30 тисяч осіб поважного віку.

Та ці люди, незалежно від місця проживання все одно залишаються патріотами і чим можуть наближають країну до перемоги.

Виїжджаючи по територіальним громадам до переміщених осіб, неодноразово зустрічала літніх людей, які вже у нас, на Вінниччині займаються волонтерством, хтось навіть влаштувався на роботу. Це заслуговує великої поваги!

Заклади культури, соціальної сфери, освіти та охорони здоров’я Вінницької області працюють, щоб літнім людям було комфортно.

Сьогоднішній день вкотре покликаний об’єднати зусилля влади та громадськості, щоб жодних бар’єрів не існувало для літніх людей на шляху їх самореалізації та отриманні будь-яких послуг!

Безмежно вдячна Вам, дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.