Державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня з рук Президента України Володимира Зеленського днями отримав військовослужбовець окремого підрозділу Сил територіальної оборони Вінниччини.

Фаховий офіцер, який брав участь у миротворчих місіях та був учасником АТО (ООС), майор Сергій Бенедичук одразу після початку війни пішов до Сил територіальної оборони Вінниччини ЗСУ. Через цивільний фах серед побратимів отримав позивний «Фермер», адже у мирний час працював у аграрній сфері.

— 24 лютого я був вдома, у місті Вінниці, зі своєю сім’єю. Коли наші так звані сусіди стали обстрілювати наші міста ракетами, я прийняв рішення, що маю прийти до командування і запропонувати свій досвід, який я маю, – розповідає Бенедичук.

З квітня тероборонівець знаходився в одній з найгарячіших точок на східному напрямку

Вже в умовах безперервних військових дій, під постійними обстрілами ворожої армії, Сергій зумів налагодити роботу штабу та організувати взаємодію з іншими нашими військовими частинами. Він особистим прикладом проявив мужність та мотивував підлеглих. Стійкість і витримка наших воїнів змусила противника понести значні втрати.

Сергій, як і мільйони українців, вірить, що війна скоро закінчиться перемогою України!