За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, відповідно до Указу Президента України від 7 травня  2022 року № 320/2022 солдата, Цісаря Олександра Івановича нагороджено орденом «За мужність»  ІІІ ступеня (посмертно).

Заступник  начальника Тульчинської районної військової адміністрації Володимир Скалій спільно з начальником третього відділу Тульчинського РТЦК та СП, майором Володимиром Морозом та старостою Дмитрашківкого старостинського округу Іриною Науменко від імені Президента України Володимира Зеленського вручили Почесну відзнаку дружині Ірині Анатоліївні, синам Андрію та Сергію. Посадовці висловили слова безмежної вдячності батькам загиблого Героя – Івану Олексійовичу та Марії Іванівні за виховання достойного сина, відважного воїна та  борця  за незалежність і цілісність України.

– Надзвичайно дорогою ціною – кров’ю наших захисників Батьківщини ми  платимо за свою свободу. Святою кров’ю… Я глибоко переконаний: Україна обов’язково переможе у цій війні. І ми вічно будемо пам’ятати, завдяки кому ми здобули цю перемогу, серед цих відважних і мужніх Героїв наш земляк – Олександр Іванович, – зазначив Володимир Скалій вручаючи відзнаку від імені Глави держави .

Цісар Олександр Іванович, житель с. Дмитрашківка Піщанської громади, загинув 28 квітня, захищаючи Батьківщину від російського окупанта.

Вічна Слава Герою!