Прочитайте і зрозумієте чому:
Це 2007-мий.
Мій чоловік – старший лейтенант ЗСУ, «мальчік маладой».

Ми тільки почали жити разом. Зйомна квартира, приволокли усі старі меблі та коври родичів. Інколи позичаємо у батьків до зарплати. Головне – закохані та неймовірно щасливі.
Все як в тій пісні «я помню белые обои, чёрная посуда, нас в хрущевке двоє…»
Ми говоримо російською…

2007-мий
Він завжди відмовлявся зайти після роботи в магазин за хлібом. Тільки через кілька місяців зрозуміла, що просто не хоче заходити «по-формі», соромиться. Змирилась. Зараз,дивлячись на цю форму, розумію чому.

Все голосніше лунає від головних політиків, що армія це непотрібні витрати, скорочуємо, скорочуємо…. Пряма цитата одного з них: «Військові мають жити та працювати у полі».

В суспільстві більшість сприймає їх щось накшталт атрибуту або баласту. Недобір у військових вишах.

В самих ЗСУ оновлювати військовий брухт не збираються, хлопці ремонтують його за власні кошти. ППО взагалі вважається не потрібним напрямком… Зараз ми чудово розумію звідки ростуть ноги цих рішень.

Я три роки вмовляю його звільнитись, бо розумію потенціал людини і що тут його реалізувати не можливо, ну і зарплата … Категорично відмовляється. Кохання робить дива, приймаю.

Тільки після 2014 та АТО все змінюється. А я зрозуміла, що це був поклик, не через гроші чи престиж. Просто тільки вони тоді розуміли наскільки важливий захист Батьківщини. Які у 2014-15 майже без нічого, ціною власного життя пішли нас захищати і роблять це зараз.

До чого це я?
Сьогодні – день гордості. Гордості за захисників і захисниць, які боронять свободу і незалежність нашої України. День вдячності – військовим та Захисникам, тим, хто на передовій і в тилу, а також їхнім рідним, які чекають і підтримують.
Перше. Хочу привітати та висловити велику повагу кожному з них. Завдяки вам ми сьогодні ходимо по НАШІЙ ЗЕМЛІ.

☝️Друге. Прошу усіх не причетних – зберегти цю гордість та передати нашим дітям. Щоб ми шанували їх не тільки коли на наші голови летять ракети.
Назавжди закарбували у поколіннях, що це люди які перші встануть перед вами та ворогом, щоб вберегти. І це не лише фахові військові, а і відважні люди які ще вчора були журналістами, рестораторами, будівельниками та ін.

З Днем Захисників!🇺🇦
З Днем Козацтва!
Нехай Присвята Борогодиця вас береже і ми теж.
Коханий, я все зрозуміла, пробач, що не одразу

Лілія Дишкант