Як повідомив художній керівник вінницького ансамблю танцю «Радість» Віктор Бойко, наші танцюристи підкорили німецького глядача та подарували колективу шквал бурхливих овацій.

Більшість із семи виступів проходили у школах для дітей різного віку. Вони відбувалися також у величезних спортивних залах, в міському Будинку культури.

«Глядачі були у захваті від танців, від професійного виконання танцювальних трюків, від концертних костюмів. Дякуємо нашим ЗСУ, завдяки яким ми маємо змогу танцювати, співати та прославляти нашу Україну по всьому світу», – каже художній керівник ансамблю.

«Після виступу вінничани спілкувалися із німецькими дітьми. Окрім запитань стосовно танців та костюмів, німецькі діти ставили питання стосовно війни в Україні: як вона вплинула на наших дітей, що змінилося у їхньому житті? Як українські діти навчаються у школі під час війни? Було й багато інших запитань, на які наші хлопці та дівчата давали ґрунтовні відповіді», – говорить Віктор Бойко.

Вінничани також мали змогу ознайомитись із німецькими фольклорними танцями у виконанні чудового ансамблю «Річард Воссідло» та отримали неоціненний досвід.

Вихованці ансамблю танцю «Радість» мали змогу гарно відпочити, познайомитися з цікавими місцями землі Мекленбург-Передня Померанія. Хлопчики й дівчатка побували в музеї-океанаріумі м. Штральзунд, у парку птахів у м. Марлоу.

Перебування в Німеччині також дало можливість познайомитись із культурою регіону, адже вінничани побували на екскурсіях в м.Рібніц-Дамгартен. Завітали до музею бурштину та на екскурсії в м. Штральзунд, Росток. Відвідали музей історії німецького села, де зберігаються 300-літні будинки, старовинний млин, кузня, велосипеди різних епох, предмети побуту та багато інших цікавих та незвичних речей.

«Демонструючи силу української культури, ми надалі звертаємо увагу міжнародної спільноти до війни в Україні. Нам вдалось зібрати під час концертів 40 тисяч гривень. За рішенням дітей, батьків та керівників колективу, ми передали їх благодійному фонду Сергія Притули на потреби ЗСУ», – повідомив Віктор Бойко.

Вадим Снігур