За словами радника ОП Арестовича, не зважаючи на непопулярність цього рішення, українських студентів, далекобійників та моряків не випускатимуть за кордон.
Це відбувається через перспективу домобілізації для захисту існування України.

На думку Арестовича, якщо РФ накопичить мільйон мобілізованих, і хоча б половину з них кине на наш фронт, то в України виникне потреба до посилення мобілізації.

“Хоча у нас вона і так не припинялася. Де брати людей, якщо всі роз’їдуться. Моряк поїде заробляти гроші, ІТвець тощо, але повертатися їм буде куди? Коли стане питання існування України, то де їх шукати. Ми сподіваємося, що обійдемося без цього.


Тому для того, щоб їх можна було мобілізувати потім, не дуже логічне рішення випускати їх зараз. Скільки повернеться назад – у нас схема забезпечення повернення військовозобов'язаних не відпрацьована. Тому не зважаючи на непопулярність цього рішення, всі дружно сидимо і нікуди не їдемо. Міністри, радники всілякі. Всі", – наголосив радник ОП.

Як уже повідомлялося, ДБР перевіряє законність перетину кордону українськими депутатами, суддями та бізнесменами. Та деякими членами їхніх родин — так званого "батальйону Монако".

Деякі українські олігархи та бізнесмени від початку повномасштабного вторгнення втекли за кордон. Там елітні "біженці" подалі від ракет та мобілізації розважаються на Лазуровому узбережжі, поки українці захищають свою землю.

Наприклад, син першого заступника голови президентської адміністрації часів Януковича Андрія Портнова, 29-річний Ігор Портнов вирушив за кордон нібито "за гуманітаркою" і не повернувся. І таких - сотні, якщо не тисячі.

Сергій Бойчук