Два дні не дожив до 20…

Козятинська громада втратила ще зовсім юного захисника…

— Дуже важкі дні оборони на Донецькому напрямку, ми втрачаєм воїнів — найкращих. 15 жовтня загинув Артем Москаль. Герой проживав у Іванківцях, йому не виповнилось й 20 років… Щирі співчуття батькам, рідним, друзям, однокласникам і усім, хто знав і любив молодого щирого Героя, — трагічну звістку повідомила голова Тетяна Єрмолаєва.

Кожен загиблий воїн — це новий шрам на наших душах

– Страшенні біль і сум… Це все не вкладається в голові та не передати словами, — у жалобі земляки з Барської громади. — За незалежність і цілі­сність нашої Батьківщини 14 жовтня загинув наш земляк, Герой, солдат Григорій Кордон, житель с. Войнашівки. Він боронив країну та її громадян. Бився за свободу та територіальну цілісність України. Він віддав своє життя за кожного із нас. Неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної людини, та нехай світлий спомин про полеглого захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

У 45-річного Григорія залишились дружина та троє неповнолітніх діток.

24-річний Микола Тимчишин лише кілька місяців, як одружився...

Гайсинська громада провела у вічність захисника України Миколу Тимчишина.

Море сліз, море квітів, живий коридор, який утворили люди на узбіччях вулиць Карбівського старостинського округу, українські прапори, пекучий біль та невимовний жаль…

Миколі Тимчишину лише днями виповнилося 24... Він служив у 59 ОМБр, був командиром відділення взводу протитанкових керованих ракет. Загинув на Миколаївщині, поблизу населеного пункту Любомирівка. Під час ведення бойових дій отримав поранення, несумісні з життям.

Земляки згадують, що у перші дні війни Микола був мобілізований і без жодних вагань чи страху пройшов медогляд і поїхав. Мав досвід військової служби. Лише кілька місяців, як одружився. Але замість медового місяця Герой навіки спочине на кладовищі у рідному селі Карбівка...

Олександр залишиться жити у своїх витворах та вишиванках...

12 жовтня іллінчани прощалися із полеглим захисником Олександром Андрієнком. Олександр був командиром стрілецького відділення. З березня 2015 року по червень 2018 року брав участь в Антитерористичній операції. Після повномасштабного вторгнення росії не зміг залишатися осторонь і в перші дні війни знову пішов боронити Україну від рашистів.

Загинув молодший сержант Олександр Андрієнко 8 жовтня в районі населеного пункту Степова Долина Миколаївської обл.

- Ми пам’ятатимемо Олександра добрим і веселим, з гарним почуттям гумору, витонченою та творчою душею. Він житиме у витворах, які майстрував, у вишивках, які вишивав, у всіх тих добрих справах, які робив, — кажуть друзі і побратими.

Тростянеччина знову в жалобі…

7 жовтня на Миколаївщині загинув щирий та вірний патріот України, офіцер Збройних сил України Віктор Цимбал. Він з перших днів повномасштабного вторгнення виборював для нас мирне небо, майбутнє для наших дітей, незалежність і свободу для нашої Батьківщини. Назавжди 47…

На 26 році обірвалося життя воїна Миколи Шевчука

Микола Шевчук із села Ма­ньківці Северинівської громади. Спортивний та звитяжний — він міг гори звернути, він міг ріки перейти.. Але.. Ця клята ворожа куля.... Цей клятий ворожий снаряд... І все... Все!... Він не встиг створити власну сім'ю, не встиг народити дітей, не встиг подякувати батькам..... Призваний на військову службу 25 червня Микола — солдат, стрі­лець-снайпер до останнього боронив країну... Клята війна забирає найкращих!

«Я не знаю, як буду жити без свого чоловіка»

У сльозах Тетяна Кордонська. Захищаючи Україну, загинув її чоловік Володимир Кордонський.

- Володимир Михайлович — люблячий батько, турботливий син. Віддав своє життя, щоб ми жили. Я не знаю, як я буду жити далі, але буду старатися заради сина, нашого сонечка, як він його називав. Герої не вмирають... Вічна пам'ять...

На коліна тільки перед Богом та нашими Героями...

Стали на коліна та схилили голови жителі Краснопільської громади, проводжаючи в останню дорогу молодого сокола, гідного сина, краснопільчанина — Героя Петра Дерманського. Друзі, земляки, побратими на його могилі дали обітницю зробити все від них залежне, щоб загибель Героя не була марною.

На День козацтва поліг воїн Павло

14 жовтня в зоні проведення воєнних дій загинув оператор 2 відділення взводу протитанкових керованих ракет солдат Павло Маселюк.

Павло родом з Пасинок Шаргородської територіальної громади. З 11 липня захисник відбував службу у Збройних силах України, був вірним товаришем та надійним побратимом, гордістю земляків. Не загоїти душевної рани рідних бійця. У воїна залишились мати, дружина та син.

Знову страшна звістка прийшла до нашої Краснопільської громади

7 жовтня при обстрілі позицій ворогом у Херсонській області загинув Богдан Топчій.

Народився Богдан в селі Гранів, навчався у місцевій школі, після її закінчення продовжив навчання у Вінниці. У 2013 році — контрактна служба у Збройних силах України у Черкасах.

Там же Богдан зустрів свою майбутню дружину, одружилися. У 2018 році знову підписав контракт та воював на Донеччині. Після закінчення контрактної служби поїхав з дружиною на роботу у Польщу, далі — Чехію, мали велике бажання заробити на власне житло. Звістку про війну отримав, перебуваючи у Чехії. Не вагаючись повернувся в Україну на захист Батьківщини. У середині березня Богдан брав участь у боях у Сєверодонецьку Луганської області. 19 липня отримав поранення та був госпіталізований. Після лікування 11 ве­ре­сня повернувся у свою військову частину, де знаходилася його бригада. Перебуваючи в Херсон­ській області, брав участь в деокупації українських земель. Остан­ній раз за­телефонувавши дружині, сказав, що все гаразд, і передав привіт мамі. 7 жовтня загинув... Без сина залишилися батьки, без чоловіка – молода дружина…

На Донеччині загинув військовий з Хмільника Віталій Шелудько

У районі населеного пункту Весела Долина, що на Донеччині, загинув солдат Віталій Шелудько. Військовий родом з Хмільника. Захисникові навіки 42...

Вінниця зустрічає своїх героїв на щиті

15 жовтня вінничани попрощалися із Вадимом Татарчуком. Героя поховали на Алеї Героїв у Сабарові.

А 22 жовтня відбудеться прощання із офіцером Романом Карповим. Вінничанин загинув від кулі рашистського снайпера під Ізюмом ще 23 квітня.

1 жовтня під час наступу на Донеччині, звільняючи рідну землю від російських окупантів, загинув житель села Бронниця — 43-річний Ян Чоботар.

6 жовтня поблизу Бахмута отримав поранення, не су­місні із життям, 41-річний Леонід Кучер з Крижополя. Він був добрим, щирим, життєрадісним, товариським, гарним сім'янином, чудовим чоловіком, турботливим батьком, люблячим сином для своїх батьків.

Новонароджена донечка прощалася із татом-Героєм

Денису Ніколіці навіки 22... Він щойно одружився і став батьком. Але не встиг пізнати сімейного щастя... Покинув найрідніших, щоб захищати країну... Качківка і вся Ямпільська громада прощалися із молодим Героєм...

Денис загинув 4 жовтня біля населеного пункту Колесниківка Куп'янського району Харківської області. Командир 3-ої самохідної батареї бригадної артилерійської групи в/ч А0501 старший лейтенант Ніколіца виконував бойове завдання у складі свого підрозділу і отримав поранення, несумісні з життям... Це вже друга важка втрата для Качківського старостинського округу після Пантелеймона Собка.

У Качківці згадують, що Денис ще з дитинства мріяв про військову службу, мріяв бути офіцером. Після закінчення Тульчинського військового ліцею, вже коли в країні йшла війна, він мужньо і безстрашно йшов до мети – вступив до Національної академії Сухопутних військ ім.Гетьмана Петра Сагайдачного, навчання в якій завершив у цьому році.

Напередодні повномасштабного вторгнення юнак одружився зі своєю обраницею Юлією, а 18 серпня на світ з’явилась його донечка Даринка. Ще встиг зустріти із пологового, потримати на руках кровиночку, побути в родинному колі на сімейному святі... А далі знову війна, яка вирвала у новонародженої донечки батька, у молодої дружини — коханого чолові­ка, у батьків — сина...

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Підготувала Людмила ПОЛІЩУК