З початку повномасштабного вторгнення

59 бригада тримає південний фронт, спочатку захищаючи, а нині – визволяючи населені пункти Миколаївщини та Херсонщини.

Подякувати захисникам півдня України приїхав особисто очільник Миколаївської області Віталій Кім. Він передав вітання від миколаївців і побажав хлопцям швидкої Перемоги над ворогом.

За свою доблесну службу — захист української землі – військові 59 бригади отримали подяки не лише від миколаївців. Орденами та медалями бійців бригади відзначили й заступниця міністра оборони Ганна Маляр та командувач військово-оперативного командування «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук.


Про звитяги 59-ої бригади, наших земляків знають не лише на південно-східному фронті. Про подвиги бійців, командирів говорить вся Україна. А командир 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка полковник Вадим Сухаревський навіть увійшов до числа найвпливовіших українських військових! Найвпливовіші військові — це ті, хто має безпосереднє відношення до бойових дій і є авторитетними як для армії, так і для цивільних, а також для влади.

– Маємо за честь служити під командуванням Героя України! За день кожен наш танк вистрілює понад 80 снарядів по ворогу. Танкісти 59-ї окремої мотопіхотної бригади щодня ведуть бої і звільняють українську землю від кремлівських окупантів! Бої важкі за кожен клаптик нашої території. Днями тільки один танковий екіпаж вистрелив по рашистах 107 боєприпасів. Зазвичай кожна «машина» стабільно випускає 86-88 снарядів по ворогу. Російські загарбники несуть великі втрати, особливо у живій силі, — розповіли у бригаді.

Вінничани пишаються своїми земляками. У Гайсині, Немирові, Оратові, Тульчині, Жмеринці та інших містах та селах Вінниччини вірять і чекають на захисників — воїнів цієї знаменитої бригади.

Каріна МАЄВСЬКА