У місті Жмеринка — новий міський голова. Анатолій Кушнір, який з перервами очолював місто з 2014 року, пішов у відставку. Виконуючим обов’язки голови громади став 29-річний секретар міськради Вадим Кожуховський – корінний жмеринчанин з династії залізничників.

Вадим Кожуховський народився та виріс у Жмеринці у сім’ї залізничника. Працював і сам на залізниці.

«Жмеринка — місто залізничників, в якому я народився і виріс. Мій батько працював на залізниці, сестра працювала на залізниці. Тільки мати в мене військова», — розповів він у коментарі нашому виданню.


В.о. голови Жмеринської громади має вищу освіту, працював складачем потягів та маневровим диспетчером.

З серпня 2014-го по вересень 2015-го року Вадим Кожуховський захищав Україну у лавах 95-ої десантно-штурмової бригади. Був у найгарячіших точках Донеччини, зокрема у Донецькому аеропорту та Пісках.

Вадим Кожуховський одружений, виховує доньку.

До викликів — готовий!

Вадим Кожуховський під­креслює: до викликів, пов’язаних з російською агресією, Жмеринська громада готова.

«Роботи дуже багато. Але всі знають, що робити у тому чи іншому випадку. Ми готові до будь-яких викликів: до перебоїв з електроенергією, опаленням, закуповуємо генератори. Вже запускаємо опалення у школах, дитячих садках, лікарнях», — сказав Кожуховський.

Слідом за Ладижином! Чому міський голова Кушнір покинув посаду в такий складний час?

Анатолій Кушнір пішов з посади «мера» за станом здоров’я. Минулого року він провів майже місяць у відпустці. З початком повномасштабної російської агресії в Україні це вже друга відставка міського голови в області — раніше склав свої повноваження Ладижинський міський голова Валерій Коломєйцев. Прикро, але два міста, в яких розміщено одні з найважливіших об’єктів критичної інфраструктури області, які періодично піддаються ракетним обстрілам ворога — були полишені своїми головами у такий складний момент...

Василь Головко