Слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату України III—IX скликань, який обґрунтовано підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні. Про це повідомляє пресслжуба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Суддя підтримав позицію прокурора САП та ухвалив задовольнити клопотання детектива НАБУ, погоджене Генеральним прокурором, у повному обсязі.

За рішенням суду вказаному депутату, якого оголошено у державний та міжнародний розшук, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчим суддею буде вирішено питання про застосування цього запобіжного заходу або заміну на більш м’який.

Як вже повідомлялось, в ході досудового розслідування встановлено, що народний депутат за період 2019-2022 рік одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти Україні, зокрема дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Америки, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 КК України», — сказано у повідомленні.

У САП не вказують ім’я нардепа, але за даними ЗМІ, мова йде про Андрія Деркача.

Вадим Снігур