Про це повідомляють розвідки країн НАТО, США та Ізраїлю. Вслід за дронами-комікадзе окупаційні війська можуть застосувати іранські ракети Fateh-110 та Zolfaghar вже в листопаді. Вони становлять серйозну загрозу для України.

Про це виданню The Drive (США) розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов. “Я думаю, що наступного місяця ми побачимо їх тут”, – сказав він у відповідь на запитання про терміни іранських поставок Росії.


Буданов також підтвердив, що балістичні ракети малої дальності (БРМД) Fateh-110 і Zolfaghar, здатні вражати цілі на відстані від 299 до 700 км, становлять серйозну небезпеку.

"Це серйозна загроза, тому що іранські ракети, на відміну від російських, мають досить високу точність, дуже високу швидкість, і ці характеристики перевірені в боях", – сказав керівник військової розвідки України.

Як спрогнозував очільник ГУР, до кінця листопада 2022 року Збройні сили України зможуть звільнити Херсон від окупантів. Однак бої будуть важкими, оскільки рф стягнула до обласного центру свої найбільш підготовлені та боєздатні підрозділи.

Сергій Бойчук