Деякі вінничани радіють такому рішенню і вважають цей заклад давно корумпованим. Інші переконують, що колектив не має відношення до корумпованої верхівки.

Госпіталь передали військовій частині, а персонал залишили без роботи

170 співробітників госпіталю ветеранів війни б’ють на сполох, бо не знають, у кого питати за працевлаштування і за борги по зарплатах.

До редакції звернулися члени ініціативної групи колективу КНП «Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Вінницької обласної ради». Ось що вони повідомили:

– Ми у розпачі, бо через ЗМІ дізналися, що наш госпіталь передають Міністерству оборони. І ось дійсно, приміщення та усе майно передали на військову частину. Там уже працює їхній відділ кадрів, який набирає людей. Більшість з них приїжджі. Наших медиків небагато взяли, кажуть, що поки їм більше не треба, можливо, пізніше, коли розширяться. Так, майже 170 працівників залишилися без роботи. У нашому відділі кадрів нічого не знають, трудові не віддають.


Директор Валерій Бабійчук каже, що обласна рада нас не ліквідувала, тому усі мають приходити на роботу.

Але тут два запитання: військова частина вводить пропускний режим і ми не зможемо пройти у відділення. А по-друге, що ми там будемо робити, якщо набрали інший персонал, і чи заплатять нам за цю роботу?

Адже ще до реорганізації у нас висить борг по зарплаті та відпускних за три місяці. До кого нам звертатися, щоб зарплату забрати, яку ми до 1 листопада заробили? Як далі нам виживати у такий важкий час? Чому обіцяли працевлаштувати і ніхто нічого  не пропонує? Нехай в інший комунальний заклад облради нас переводять! Чи хоча б на «біржу» поставлять! — обурені члени ініціативної групи Л. Кущ, Л. Черната та    В. Гаврильченко.

Запитання працівників ми адресували у Вінницьку обласну раду як колишньому власнику госпіталю. Ось що там повідомили:

– Рішення про передачу у державну власність обласного госпіталю ветеранів війни обласна рада ухвалювала після звернення Мінооборони та голови військової адміністрації. У назві рішення так і значиться: «Для задоволення потреб держави в умовах правового режиму воєнного стану», позаяк в країні війна і наші захисники потребують належного лікування та реабілітації – обласна рада зробила усе від неї залежне, щоб шпиталь працював з най­більшою ефективністю.

Це рішення, а також зміни до нього були підтримані представниками усіх фракцій, які представлені в обласній раді. У сьогоднішніх реаліях медичні працівники дуже потрібні, і обласна рада зацікавлена у тому, щоб люди були працевлаштовані. Так, під час війни доводиться ухвалювати миттєві, а інколи й болісні рішення. І у зв’язку з цим виникає багато запитань. Але ведеться робота, і обов’язково буде знайдено правильне і оптимальне рішення, — повідомили в управлінні у справах медіа та кому­нікацій.

Як бачимо, поки ніякої конкретики. Тому газета й надалі буде відслідковувати ситуацію навколо госпіталю та його колективу.

Людмила ПОЛІЩУК