– Прикордонник  мав 13-річний досвід служби. У 2018 році звільнився по закінченню чергового контракту. Після повномасштабного вторгнення росії знову повернувся до лав ДПСУ, щоб захищати кордони нашої Батьківщини.

З травня Іван Савчук з побратимами стримували займані позиції на Чернігівщині, а згодом боронив Батьківщину на Донеччині. Під час виконання бойового завдання прикордонники потрапили під щільний артилерійський обстріл, Іван отримав важкі поранення несумісні з життям, – повідомили у Могилів Подільському прикордонному загоні.

Друзі та побратими говорять, що Іван Савчук був професійним воїном, чуйною та товариською людиною.

- Для всіх нас він буде прикладом  мужності і відваги, гідним оборонцем  нашої держави. Під керівництвом Івана, завдяки його впевненим діям, ми не одноразово завчасно виявляли сили та засоби противника та їх облаштовані позиції, що давало змогу  уникнути втрат серед побратимів та знищити ворога, - згадують воїни.

...Схилимо голови перед мужнім воїном-прикордонником, який загинув на посту, не зрадивши Батьківщині та Присязі. Він віддав життя за те, щоб Україна жила у спокої та мирі!