Вони скерували до окупаційної влади так зване “термінове звернення” про псевдоприєднання регіону до Росії.

Пресслужба СБУ : “У результаті системної роботи слідчі СБУ встановили особи 12 представників створеної агресором “общественной палаты ДНР”. Цей окупаційний орган виконував ключові завдання Кремля із підготовки та проведення незаконного плебісциту у захоплених районах Донеччини”.

За інформацією СБУ, до складу фейкового утворення увійшли посадовці-колаборанти з місцевих адміністрацій і комерсанти, які добровільно погодились працювати на бюджет РФ.

Саме вони направили “термінове звернення” ватажку бойовиків Денису Пушиліну з вимогою негайного відокремлення регіону від України з подальшим його приєднанням до складу РФ.


Перед підготовкою "листа" колаборанти організували масову агітаційну кампанію серед місцевих жителів на підтримку російських окупантів. У "заходах" брали  активну участь кремлівські пропагандисти і представники ворожих інформресурсів, як зазначаютьв СБУ.

Слідчі повідомили всім фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення у розшук.

Загалом СБУ викрила і повідомила про підозри майже 70 організаторам незаконного "референдуму" у Донецькій області.

Андрій Власенко