Колядки та щедрівки лунали різними мовами. В числі найвідоміших учасників були вінничани. Різдвяні піснеспіви виконали переможець шоу «Голос країни» Олександр Клименко з молодшим складом народного художнього колективу хорової капели хлопчиків та юнаків «Дзвіночок» із Києва. Велику програму з колядок і різдвяних піснеспівів з дев’яти країн світу на восьми мовах разом з ними дарував лауреат міжнародних конкурсів Вінницький дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського собору. Разом з дітками святкові пісні виконували відомі співаки Вінницької обласної філармонії — народна артистка України Ірина Швець, заслужена артистка України Марія Червоній, солістка Наталія Лановенко, а також протоієрей Агафангел Давидовський, якого поляки назвали «оперним співаком», Юрій Гордієнко та Христина Бедзір.

– Це було справжнє різдвяне дійство, — кажуть глядачі. — «Немов янголи зійшли з неба» — такою з’явилася перша думка під час прослуховування концерту. Святкові пахощі та ладан розвіювалися довкола святкового таїнства Різдва Христового. Не важливо, якого ти роду-племені, в якій країні живеш. Різдвяне свято було пронизане духом єдності з кожним куточком світу, а зі сцени ми почули теплі побажання здоров’я і мирного Різдва в собі.

А наступного дня Вінницький дитячо-молодіжний хор взяв участь ще й у 7-му всеукраїнському фестивалі колядок та щедрівок «Рідзвяний передзвін», що відбувся з благословення Блаженнішого Митрополита УПЦ Онуфрія у Києво-Печерській лаврі. Тут виступали майже 10 різних колективів з усієї України. А саме, академічний хор Національного університету культури і мистецтв «Аніма», академічний камерний хор «Вінниця», хор київського храму ікони Божої Матері «Живоносне джерело». Почесним гостем і учасником фестивалю була народна артистка та Герой України Ніна Матвієнко, яка заспівала кілька колядок з хорами.

Поїздку вінничан у Київ благословив митрополит Вінницький і Барський Симеон, і за це вони щиро вдячні владиці та всім, хто подарував цікавий пізнавальний кількаденний відпочинок та участь у київських фестивалях.