Його прізвище не Джонсон.

Але Сунак обіцяє не меншу підтримку Україні.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 19 листопада приїхав до Києва та зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це Зеленський повідомив у Telegram.

За його словами, під час зустрічі він обговорив із Сунаком «найважливіші питання як для наших країн, так і для глобальної безпеки».

«Із перших днів війни Україна та Велика Британія були потужними союзниками. Разом ми сильніші й досягнемо бажаних результатів», — написав Зеленський.

Це перший візит Сунака в Україну під час перебування на посту прем’єр-міністра Великої Британії. Наприкінці жовтня у своєму першому виступі на посаді Сунак згадав війну росії проти України. Тоді він зазначив, що війна дестабілізувала енергетичні ринки й ланцюги постачань у всьому світі.

За словами президента Володимира Зеленського, перший дзвінок нового британського прем’єр-міністра відбувся саме в Україну. Під час телефонної розмови з президентом Зеленським британський прем’єр наголосив на підтримці України та висловив сподівання невдовзі зустрітися з главою української держави.

Як відомо 42-річний Ріші Сунак став першим в історії британським прем’єром, що сповідує індуїзм. Тож не дивно, що прем’єр Індії Нарендра Моді привітав Сунака ще до формального призначення. Це дуже гарний сигнал і для Украіни, бо Індію дуже прагнула і прагне перетягти на свій бік рф. Тому є сподівання, що Сунак стане гарним лобістом і в Індії Украіни.

Попередні заяви Ріші Сунака свідчать, що він не планує змінювати курсу, заданого Борисом Джонсоном. Йому він уже встиг подякувати за Brexit і спротив «путіну та розв’язаній ним варварській війні».

Він, як відомо, вихідець з небагатої родини емігрантів із Індії. Але за гранти і цілеспрямованість отримав блискучу освіту.

Його ж дружина  – донька одного із найбагатших мільярдерів Індії.

Тому зараз Сунак вважається одним із найбагатших британців… ну і найсексуальнішим із політиків.

Андрій Власенко