Вінничанин Олександр Гаврилюк — військовослужбовець вінницької ТРО за позивним Теклбері – став зіркою рашистських ЗМІ. У пропагандистських пабліках про нього пишуть, що він у полоні чеченців.

«Мгнавенная карма! Очередной бесстрашный украинский военный сделал амбициозное заявление в адрес Рамзана Кадырова несколько дней назад. А сегодня в районе Марьянки уже был взят бойцами из чеченской республики», — повідомляє росканал. Але самого відео, як начебто взяли в полон, немає. Як пишуть: «по понятным причинам»…

Але навіть так відео, як українського бійця Олександра Гаврилюка наздогнала карма, набирає мільйони переглядів. А він тим часом у рідному місті проходить реабілітацію після поранення ноги та одночасно проводить теоретичні і практичні тренінги для бажаючих.

А це той самий рашистський фейковий стоп-кадр з відео

Історія Олександра надихає. Бо вінничанин вирішив йти воювати одразу після повномасштабного вторгнення. 25 лютого вже був у лавах територіальної оборони Вінниччини. Після відповідної бойової підготовки, влітку разом з побратимами вже брав участь у бойових діях у складі зведеного батальйону ТРО на Донеччині.

– Працювали на «нулі». У перервах між боями знімав відео. Якось записав звернення до тік-ток військ. Зокрема до Кадирова. Відео поширили на багатьох російських пабліках. Там мене заочно і взяли в полон. Роздувають, що говорив про Кадирова, а зараз їду на зустріч з ним у місто Грозний. Я написав, що якби це було так, то це була б остання в його житті зустріч, — розповів Олександр Гаврилюк.

Раніше Олександр був полі­цейським. Як мисливець, має власну зброю. Через захоплення нею  бійцю і дали псевдо Теклбері.

– Зброя для мене — останній вихід. Про неї мусить знати кожен з таким сусідом. Надає впевненості в завтрашньому дні. Поки тут, буду навчати військовій справі, як тільки відновлюся, повернуся на передову, — запевняє боєць.

Каріна МАЄВСЬКА