Зеленський ввечері, 23 листопада, виступив на терміновому засіданні Радбезу ООН. Він закликав надати Україні більше зброї, повідомив про наслідки ракетного терору та загиблих українцях, назвавши це “російської формулою миру”.

Український президент розповів про вчорашній російський ракетний терор: про вбиту в пологовому будинку новонароджену дитину, обстріли енергетичної інфраструктури. Він закликав Радбез ООН засудити “російську формулу терору” та підтримати українську формулу миру, яка складається із 10 пунктів. Також Зеленський запропонував позбавити Росію право вето у Раді безпеки ООН.

“Прийшов час підтримати українську мирну формулу. Росія давно намагається перетворити Раду Безпеки на майданчик для риторики. Але Україна пропонує ухвалити резолюцію, яка буде засуджувати будь-які форми російського терору. Від імені України я запрошую відвідати нашу критичну інфраструктуру, щоб оцінити та задокументувати всі пошкодження”, – сказав президент.


Президент Зеленський закликав світ надати Україні більше систем ППО, щоб врятуватись від російського ракетного терору.

Як ми вже повідомляли, рашистські терористи 23 листопада вкотре обстріляли Україну ракетами. Під обстріл потрапив пологовий будинок Вільнянської лікарні у Запорізькій області. В результаті чого загинуло немовля, якому було тільки два дні, в одного із постраждалих медиків 37% опіків.

Також росіяни запустити орієнтовно 70 ракет по енергетичній інфраструктурі України. У Києві через обстріли загинуло 3 людей, серед яких є 17-річна дівчина.

Внаслідок атаки по Вишгороду загинуло четверо людей та ще 35 осіб постраждали. Окрім того, внаслідок удару по критичній інфраструктурі постраждали ще шість енергетиків.

Сергій Бойчук