Переважна більшість людей, власників смартфонів, рідко звертають увагу на алгоритм відновлення заряду і від цього істотно знижують термін його життя.

Не допускайте повного розряду батареї

Як би дивно це не звучало, але повна розрядка батареї смартфона негативно позначається на його роботу у довгостроковій перспективі.

Чомусь деякі користувачі переконані, що після покупки обов’язково необхідно кілька разів повністю розрядити пристрій для стабілізації батареї та максимально ефективної роботи телефона. Це не так і тільки шкодить сучасним смартфонам.


В старих кнопкових телефонах використовувалися акумулятори зовсім іншого типу і повна розрядка для них була не шкідлива. Сучасні літій-іонні батареї не мають таких обмежень і нормально працюють на середніх показниках заряду.

Сучасні телефони оснащені функцією нагадування користувачам про необхідність заповнення запасу батареї. Включається вона, як правило, на 20% заряду.

Так смартфони краще працюють і довше зберігають властивості батареї, коли заряд поповнюється регулярно і в межах середніх значень. На запитання як не зіпсувати батарею в телефоні можна відповісти просто: не опускайте до 0% і не заряджайте до 100%.

Смартфон на зарядку найкраще ставити в діапазоні 40-80%. Це в рази збільшує термін служби батареї

Якщо ж телефон необхідно зарядити до 100%, то в такому випадку не перетримуйте його на зарядці. Необхідно по досягненню максимального заряду відразу закінчити процес. Таким чином батарея не буде перегріватися і збереже свої властивості.

Використовуйте енергоощадні розетки

Багато користувачів ставлять телефон заряджатися на ніч. Це нормальна практика, оскільки сучасний темп життя та часті знеструмлення через ракетну удари окупантів іноді не дозволяють виділити кілька годин для поповнення заряду.

У таких випадках рекомендується використовувати спеціальні енергоощадні розетки. Вони оснащені спеціальним таймером для регулювання роботи та захищають батарею смартфона від перезарядження.

Отже, запам’ятайте:

  • Не варто допускати повного розряду акумулятора до 0%, за винятком періодичної профілактики;
  • Якщо апарат розрядився, якомога швидше поставте його на зарядку;
  • По можливості тримайте заряд смартфона в діапазоні від 20% до 80%;
  • Не допускайте перегріву батареї та користуйтеся тільки "рідною" зарядкою.

Вадим Снігур