Ця шокуюча історія нині на слуху всієї Тиврівщини. Посеред зими на вулиці в селі Уяринці Лілія Волохова народила здорову дитину.

Втім, того ж дня написала відмову, і нині дівчинка Василина перебуває у дитячому відділенні Тиврівської районної лікарні. Односельчани вражені жорстокістю жінки, яка й раніше так вчиняла зі своїми дітьми. Люди сподіваються, що новонароджена дівчинка невдовзі отримає справжнє батьківське тепло, а поки що його має від медиків та місцевих чиновників…

– Скільки живу, то такого ще не бачила. Бо ж як це так можна взяти і відмовитись від своєї крихітки? Я сама матір двох дітей, маю внучку і не уявляю свого життя без них, — каже голова села Уяринці Наталія Самуляк. — Батько дівчинки, Костянтин Бєлов, родом із нашого села. Він із неблагополучної родини. Рано втратив батька. Не знав, що таке чиста постіль, іграшки, тепла хата та мамин борщ. Його кохана Лілія родом з Одещини.

У селі кажуть, що від попередніх шлюбів у жінки було четверо дітей, проте одне забрали батьки чоловіка, опікуном іншого стала бабуся, ще двоє також позбавлені батьківської уваги.

– Чотири роки тому Ліля та Костя приїхали до Уяринців вже із хлопчиком — спільним сином. На ті гроші, що їм дали, в селі ми підшукали гарну хатинку. Вони там поселились, але із садиби залишились руїни. Подружжя все розбомбило, метал здали. Після того були звернення від односельчан, що батьки хлопчика не доглядають. У мороз він ходить на вулиці роздягнений. Ми пішли до родини, дитинку віддали сусідці, викликали «швидку допомогу», — кажуть жителі села. — Хлопчика поклали в лікарню. Втім, батьки до нього не прийшли. Невдовзі здали дитину в Тульчинський інтернат. Покинутого невдовзі всиновили. Згодом Лілія знову народжує. Але вже у пологовому пише відмову від дівчинки. Після виписки подружжя їде назад в Одеську область… Та яким було наше здивування, коли на початку січня вони знову приїхали в село. Пробули близько 5-7 днів. Хата у них розвалена, палили вогонь біля сараю і так грілись. Ночували у таких, як і самі.

Вранці Лілія та Костя пішли до знайомих рубати дрова, і жінці стало зле. Коли це побачила сусідка, то подумала, що в неї хворе серце. Проте Ліля заявила, що буде… народжувати. Селяни викликали медиків. Ті приїхали дуже швидко, із собою взяли все необхідне. Лілія народила маля на вулиці. Лікарі перерізали пуповину і забрали дитинку до Тиврівської районної лікарні.
А тоді з’ясувалось, що мама Лілія ні разу до донечки не підходила і знову написала відмову… Поки що дитя у Тиврівській лікарні. Знаєте, важко подумати, що могло б статись із ним, якби жінка стала народжувати вночі і без свідків. Де гарантія, що вона б не покинула маля на вулиці чи іншим способом його позбулась? Адже чи була жінка на обліку в медиків — чомусь викликає сумніви… Віримо, що дівчинка скоро знайде нову родину, де її любитимуть як рідну.

У Службі в справах дітей Тиврівської РДА нам повідомили, що новонароджена нині у лікарні. А в батьків є ще 2 місяці, щоб одумались і забрали маля.