У Могилів-Подільському прикордонному загоні розповіли про подвиг загиблого побратима:

– Максим з першого дня вторгнення став до оборони міста Маріуполь. В надважких умовах разом з побратимами героїчно тримав оборону «Азовсталі». Ворожий обстріл вакуумними бомбами обірвав життя Максима.

Сьогодні, керівництво Південного регіонального управління Держприкордонслужби та Вінницької військової обласної адміністрації вручили нагороди загиблого прикордонника його сім’ї .

– Надзвичайно дорогою ціною, кров’ю наших захисників, ми платимо за свою свободу. Ми вічно будемо пам’ятати, завдяки кому ми здобули цю перемогу. Ми всі – одна велика прикордонна родина і Ви завжди можете розраховувати на нас, – звернувся до родини загиблого очільник Південного регіонального управління.

У Максима залишилася дружина, маленький син, батьки та брат. Він назавжди залишився мужнім, непохитним, сталевим воїном, що до останнього подиху боронив місто у моря.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного  суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, зразкове виконання службового обов’язку капітан Максим Слободянюк нагороджений  медаллю «Захисник Вітчизни» та орденом “За мужність” III ступені (посмертно).