До того отримали 1000 заявок від учасників. Уже з 10 лютого в прямих ефірах Нацвідбору ми побачимо 18 виконавців. Серед них The Erised, TAYANNA, KADNAY, Pur:Pur, MELOVIN, ILLARIA, Kozak System, The ВЙО, СONSTANTINE, Julinoza, Dilemma, KAZKA, Yurcash, Mountain Breeze, Vil’na, LAUD та талановита вінничанка Ingret Kostenko. За словами музичного продюсера Руслана Квінти, головна відмінність Нацвідбору-2018 у тому, що в складі півфіналістів хлопців більше, ніж дівчат, а всі пісні, які прозвучать в прямих ефірах — авторські. Додамо, що Інгрет стала єдиною артисткою із Вінниці, якій вдалось потрапити аж до півфіналу. Бо в минулих роках цього не вдалось зробити Оксані Славній, гуртам «Женя і Катя», «Не лізь, бо вб’є», «The Hypnotunez» та «Martovi Orchestra».

Зазначимо, що Інгрет Костенко відома артистка не лише на Вінниччині, а й у всій Україні. Свого часу вона пробувала свої сили на шоу «Х-фактор», проте до прямих ефірів не потрапила. В минулому році взяла участь у «Голосі країни». Дівчина заспівала три композиції: «Несе Галя воду» у сучасній обробці, разом з тренером Потапом — «Менуети» гурту Юркеш та повторила пісню, з якою пройшла «сліпі» відбори – «Пташечка». Аби підтримати доньку, із передової приїхав її батько Георгій. Також у залі була присутня викладач музики Марина Мальцева. Проте у вирішальному голосуванні Інгрет не вистачило до перемоги підтримки глядачів. Інгрет, мама якої служить дияконом у протестантській церкві, поступилась священику із Березані Олександру Клименку.

Після шоу талановита вінничанка переїхала в Київ, де живе із коханим та займається вокальною кар’єрою. Пробує себе у всіх напрямках. Це фолк, реп, лірика, інді. Про участь у відборі «Євробачення-2018» дівчина поки не розповідає. Проте відомо, що їй запропонував спробувати свої сили продюсер та автор багатьох хітів Руслан Квінта. Пісню Інгрет записувала разом зі своїм наставником у шоу Потапом. Але про що — секрет, який розкриється на конкурсі…