Тепер всі контакти та підказки в одному місці.

Створений чат-бот допоможе дізнатися, куди звертатися за медичними, освітніми, пенсійними, адміністративними та іншими послугами.

У Вінницькій ОВА пояснили, що це віртуальний помічник, який у зручному форматі пропонує знайти користувачу корисну для себе інформацію.

Працює він у Telegram. Є десять категорій: ВПО; компенсація власникам житла; ЦНАП; субсидії-допомоги; психолог; медицина; освіта; пенсії; домашнє насилля; правова допомога.

Якщо у вас виникли якісь проблеми чи питання, і ви не знаєте, куди звернутися, щоб їх розв’язати — чат-бот допоможе. Спершу потрібно вибрати свою громаду з переліку, і знайти категорію, яка вам цікавить.

Наприклад, у категорії «компенсація власникам житла» пояснюють, що, якщо ви безоплатно надали власне житло переселенцям, то для отримання компенсації на оплату житлово-комунальних послуг необхідно звернутися до виконавчого комітету міської ради. І додають контакти до відповідальної особи у територіальній громаді.

У категорії «психолог», до прикладу, вам нададуть телефони до фахівців лінії психологічної допомоги. Якщо вам потрібна правова допомога, то чат-бот переадресує вас до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

«ВінСоцБот» — реальна можливість швидко отримати необхідну інформацію про послуги, доступні для внутрішньо переміщених осіб в розрізі кожної територіальної громади у сучасному та зручному форматі», — пишуть на сторінці ОВА.

Телеграм бот можна знайти у пошуку Telegram месенджера за назвою «ВінСоцБот» або @VinSoc_bot. 

Інші корисні додатки для вінничан:

Vinnytsia Transport

Цей додаток допомагає відстежувати рух громадського транспорту в режимі реального часу. Можна обрати зупинку та дізнатись, через скільки хвилин під’їде до вас необхідний транспорт.

Вінницяобленерго

Для зручності запроваджено функцію перегляду планових та аварійних відключень в особистому кабінеті на сайті АТ «Вінницяобленерго». А також створено Viber-бот, який доступний за посиланням: http://vb.voe.com.ua. Там ви можете побачити причину та час запланованого та фактичного відключення електроенергії. А також написати скаргу.

Єдиний рахунок

Цей додаток спільно з банками-партнерами забезпечує прийом платежів від мешканців за спожиті ЖК послуги. Тобто, у ньому ви можете платити за комунальні, передавати показники лічильників й у своєму телефоні стежити за обсягом спожитих послуг.

Е-квиток Вінниця

У цьому додатку ви підключайте муніципальну чи банківську картку, й можете:

контролювати свої витрати;

переглядати інформацію про поповнення карток та поїздки: час, вид транспорту, пересадки;

перевіряти залишок коштів на муніципальних картках.

Helsi

Додаток Helsi — безплатний медичний онлайн-сервіс, який допомагає отримати всі необхідні медичні послуги.

З Helsi можна знайти потрібного лікаря та записатись до нього або записати своїх рідних, зберігати медичні дані в особистому кабінеті, встановити нагадування прийому ліків.

Василь Головко