ВінСоцБот – віртуальний помічник, за допомогою якого користувач може знайти корисну для себе інформацію щодо соціальних допомог, адміністративних послуг, послуг у сфері захисту населення

– Зараз є великий об’єм інформації щодо послуг для внутрішньо переміщених осіб, проте вона  досить розпорошена, і як наслідок, громадяни витрачають багато часу, щоб отримати консультацію на особистому прийомі в тих чи інших установах або на пошук необхідної інформації в мережі Інтернет, при цьому не завжди використовуючи перевірені джерела.

Тому виникла ідея створити єдиний ресурс, який містив би актуальну та перевірену інформацію.

ВінСоцБот – реальна можливість швидко отримати необхідну інформацію про послуги, доступні для внутрішньо переміщених осіб в розрізі кожної територіальної громади у сучасному та зручному форматі», – розповідає директор Департаменту Світлана Ярмоленко.


Створення Телеграм боту «ВінСоцБот» стало можливим завдяки нашій співпраці з  Гуманітарною організацією «Інтерсос» у рамках  проєкту «Посилення стійкості та покращення координації захисту внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад у Центральній Україні», який реалізовується у партнерстві із Triangle Humanitaire (TGH) та фінансується УВКБ ООН.

- Гуманітарна організація «Інтерсос» прагне полегшити доступ до інформації для людей, які її потребують. Чат-бот доповнює діяльність INTERSOS у сфері захисту населення у Вінницькій області, пропонуючи цілісну та легко доступну інформацію про послуги для всього населення області, - коментує керівниця Місії Гуманітарної організації «Інтерсос» в Україні Александра K. Вишневська.

Телеграм бот можна знайти за посиланням https://t.me/VinSoc_bot або у пошуку Telegram месенджера за назвою «ВінСоцБот» чи @VinSoc_bot, або ж відсканувати наступний QR-код з мобільного телефону.