У День Української Хустки — офіційно йду в відпустку… по вагітності та пологах! Неофіційно ж — продовжую інтенсивно працювати далі, скільки зможу. З округу одразу вирушила на Варшаву, завтра стартуємо з українською делегацією з зустрічей в Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини з метою проведення консультацій щодо напрацьованих законопроєктів ВР та зустрічі в Польському сеймі з колегами щодо подальшої співпраці в умовах повномасштабної збройної агресії росії на території України! Відчуваю в собі ще більше сили, щоб віддавати її для своєї країни, армії та людей. Разом наближаємо нашу перемогу! Хай українців стає більше! — повідомила Лариса Білозір на своїй офіційній сторінці у ФБ.

Нагадаємо, вона у шлюбі з сином композитора Ігоря Білозора і народної артистки України Оксани Білозір Андрієм уже має двох доньок. Тепер у родині чекають на поповнення.

Лариса Білозір – друга нардепка з Вінниччини, яка цього року пішла у декрет. 11 лютого про свій новий статус мами повідомила вінничанка Олександра Устінова:

— Нарешті наша родина разом, зовсім скоро ми з моїм чоловіком станемо мамою і татом. Скоро маю народити донечку. Досить довго приховувала свою вагіт­ність, знаючи «доброзичливих» колег, працювала і ходила на роботу, поки лікарі не переконали таки піти на вимушений лікарняний.

Чоловік Олександри Устінової Олексій живе та працює у США. Нардепка народила доньку там та залишила з чоловіком. Сама повернулась в Україну

Нарешті, хоч і на кіль­ка мі­сяців, але наша родина разом. Як багато хто з вас уже знає (хто ні — читайте декларації), мій чоловік працює в США, і вже 3 роки через його роботу і мій громадянський обов’язок ми живемо на дві країни і навіть на два континенти. Але наша дівчинка сказала «досить!» і внесла корективи в наше «інтернаціональне» сімейне життя ще до народження. Оскільки Льоша приїхати більше ніж на 2 тижні не може, то, щоб бути разом, коли малеча прийде в світ, я поїхала до чоловіка. Зараз я зобов’язана трохи приділити часу найважливішому. Щоб уникнути всіх майбутніх запитань, донечка буде громадянкою України. Після народження дитини сидіти в декреті не збираюсь, дуже багато роботи в Раді.

Останній допис про донечку Олександра написала у вересні:

– Сьогодні цій красуні 5 місяців. І хоча між нами тисячі кілометрів, так хочеться, щоб моє маленьке пташенятко знало, що тепер цей кожен місяць і рік для нас у сім’ї — найбільше свято. Я лише могла мріяти про таку донечку, з якою все чекаєш, коли ж буде важко (ну, бо всі ж казали, що буде:))), а стає лише цікавіше. Коли вранці бачу, як ти посміхаєшся, що б там не було — все стає світліше і добріше, бо ти наше маленьке сонечко. Дякую, що вибрала нас.

У коментарях мама нардепки Уляна Устінова писала, що поки не мала змоги вживу познайомитися з онучкою, але збирається.

Бачимо, що обидві народні депутатки активно звітують не лише про свою роботу у парламенті, але розповідають про свої материнські радощі.

Каріна МАЄВСЬКА