Шевченківський районний суд м. Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою експрезиденту “Мотор Січ” В’ячеславу Богуслаєву до 11 лютого.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що судове засідання проходило у закритому режимі за клопотанням прокуратури про те, що звучатиме інформація, яка містить державну таємницю. Зокрема, йдеться про відомості щодо держзамовлення оборонного комплексу. Оголошення рішення було відкритим.

Адвокат Богуслаєва Руслан Волинець повідомив, що рішення про оскарження ухвалюватимуть після того, як отримають повне рішення суду.


Нагадаємо, що нардеп Лео Герус звинуватив підозрюваного у тому, що він навів ракети ворога на свою базу, де розміщувався спецполк «Сафарі».

Там загинуло і  9 вінницьких бійців «КОРДу»

Раніше «Схеми» з’ясували, що президент корпорації «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв з 2000 року приховував своє російське громадянство та нерухомість у Москві, яку мав із 2002 року.

Також син затриманого СБУ В’ячеслава Богуслаєва Олександр Богуслаєв (колишній заступник голови наглядової ради «Мотор Січі») є бенефіціаром низки компаній у Франції, на які зареєстроване майно на Лазуровому узбережжі, ринковою вартістю близько 6 мільйонів євро (це майже 250 мільйонів гривень).

Андрій Власенко