Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким ліквідовується Окружний адміністративний суд Києва. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Зокрема, на сторінці документа вказано, що  закон повернуто до парламенту з підписом президента.

Як уже повідомлялося, Зеленський прокоментував підписання закону, яким ліквідовується Окружний адміністративний суд Києва.

“Я підписав ухвалений Верховною Радою закон про ліквідацію ОАСК – Окружного адміністративного суду Києва. Ця історія завершилась. А історія реформ триває – триває навіть під час такої війни. Я дякую всім, хто працює заради України! Я дякую всім, хто воює заради нашої незалежності! Хто зараз на фронті, кому зараз важко. Ми вас підтримуємо. Ми у вас дуже сильно віримо”, – сказав глава держави.


Як відомо, 13 квітня президент Володимир Зеленський вніс до ВР як невідкладний законопроект "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".

В Офісі президента зазначили, що ОАСК втратив довіру через скандали з "плівками", корупцію пов'язаних осіб із забитими грошима сейфами і численних сумнівних рішень. Там також додали, що стара і неефективна судова система не здатна забезпечити запит українців на справедливість, втратила довіру громадян України і вимагає повного очищення.

Це очищення торкнеться і суддів Вінниччини, які досі продовжують ухвалювати незаконні рішення, сподіваючись, що це ім зійде з рук. Не зійде. Бо після такої страшної війни, таких важких втрат на жертв народу, Україна вже не зможе залишатись заповідником суддівської корупції. Редакція народної газети "33-ій Канал" разом із громадськими активістами фіксує випадки суддівського свавілля. Всі вони будуть оприлюднені та направлені у відповідні контролюючі органи.

Наразі Верховна Рада ухвалила закон про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва. Далі буде.

Василь Головко