У Конгресі США моляться за Україну. Це відбувається від початку повномасштабного вторгнення Росії. А у Верховній Раді України лише іноді якось дуже мляво співають гімн. І ще жодного разу колективно не звернулися до Бога. Певно, в цьому скликанні зібралися всі атеїсти.

Тим часом, раз на тиждень американські капелани в Конгресі згадують в молитвах Україну. Як повідомляється у виданні “Голос Америки”, цієї традиції там дотримуються незалежно від того, чи розглядається питання щодо України у розкладі законодавців.

Ми молимося, щоб ти, Господи, знову пробудив у нас пристрасть, відданість та готовність захищатися від сучасних ворогів, за свободу та суверенітет, мир та справедливість. Нам варто лише озирнутися навколо світу, щоб побачити приклад нераціональної гордині, яка загрожує Україні. Підтримай український народ, його рішучість і тверду відданість протистояти гнобителям і цьому сумнозвісному періоду в їхній історії”, – говорить у молитві Маргарет Кіббен, капеланка Палати Представників США.

Вадим Снігур