В рамках акції «16 днів проти насильства», 6-7 грудня за ініціативи Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації та за участі представників Фонду ООН у галузі народонаселення, відбувся тренінг «Посилення ефективності міжсекторального реагування та взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі».

На тренінг були запрошені уповноважені особи районних військових адміністрацій Вінницької області та відповідальні особи територіальних громад у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Тренери Наталія Сергієнко та Богдан Руденко, які мають багаторічний досвід у зазначеній сфері, не тільки професійно підійшли до опрацювання в групах питань програми тренінгу, а й намагались максимально розкрити питання, які надходили під час тренінгу від учасників.

Увага 43 учасників тренінгу була зосереджена на питаннях:

🔸особливостей роботи відповідальних осіб в умовах військового стану;

🔹посилення взаємодії суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі;

🔸роботи з кривдниками;

🔹практичних кейсів та реальних випадків;

🔸алгоритмів дій кожного суб’єкта взаємодії в конкретних випадках;

🔹програм, заходів, залучення ресурсів на здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі та багато інших питань.

Департамент соціальної та молодіжної політики й надалі продовжить активно працювати у напрямку викорінення проявів домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Плануємо семінари для координаторів на рівні територіальних громад та фахівців, які реалізовують програми для кривдників.