Прийдіть і подивіться в очі рідним загиблого воїна, якому спочатку випалили очі та відрізали вуха, а потім вбили

З такими словами до прибічників РПЦвУ у Він­ниці звернувся архімандрит Софроній Чуприна:

– Прийдіть до Спасо-Преображенського собору, де будуть відспівувати українського героя. Хлопцю росіяни випалили очі та відрізали вуха, а потім вбили. Прийдіть і подивіться в очі його батькам, вдові дружині та сиротам дітям. А потім розкажете про Московський патріархат… Молимося за воїна, звати Ігор. Царство Небесне! — закликав архімандрит Софроній.

«Живий коридор» біля храму

18 грудня біля центрального собору ПЦУ у Вінниці прощалися із Ігорем Гудзенком.

Рідні, друзі, побратими, волонтери прийшли віддати останню шану загиблому герою… Молитва до Неба і ріки сліз… Воїн назавжди знайде прихисток у рідній землі. Ігоря Гудзенка поховали на Пироговському кладовищі у Вінниці.

Жмеринка двох Героїв поховала, а третього зустріла «на щиті»

17 грудня Жмеринська громада провела в останній земний шлях Костянтина Воловоду та Олександра Балюка. А вже ввечері «на щиті» зустріли В’ячеслава Поливаного.

14 грудня ворожий артилерійський обстріл під Бахмутом зупинив серце 39-річного жмеринчанина, молодшого сержанта військової служби В’ячеслава Поливаного. В’ячеслав – інспектор прикордонної служби 2 категорії — кулеметник прикордонної служби «Могилів-Подільський», був призваний на військову службу по мобілізації 4 травня.

13 грудня російський артобстріл зупинив серце 42-річного жмеринчанина. Ще з 2014 року Олександр зупиняв російських окупантів на сході держави у статусі учасника АТО. А з 24 лютого знову пішов на захист рідної землі.

Браїлів провів в останню путь героя Костянтина Воловоду. Захисник у мирному житті працював електриком на цукровому заводі, потім на ЖВРЗ. З початку вторгнення росії на територію України пішов захищати рідну землю від окупантів. Серце мужнього захисника зупинилося від важкого поранення 11 грудня біля с. Водяне, Донецької області. Без батька залишилися двоє синів, без чоловіка дружина, без дідуся онуки…

«Вінницькі скіфи» провели в останню дорогу свого командира

– Востаннє провели у Вічну дорогу побратима і досвідченого командира – Римського Максима, — повідомляють побратими з 9 батальйону 59 ОМПБ «Вінницькі скіфи». Максим без вагань у 2016 році взяв до рук зброю і почав захищати свою рідну землю попри молодий вік. Одні його знають як найкращого медика, інші – професійного командира. Безстрашність і його щира любов до Батьківщини викликали повагу у всіх.

– Помстимося! — обіцяли на могилі побратими.

На Андрія у засвіти пішов воїн Андрій Світлоокий

Розв’язана ворогом війна знову принесла на Шаргородщину горе та біль. Житель села Копистирин, воїн ЗСУ Андрій Світлоокий помер в місті Конотоп. У травні місяці цього року Андрій залишив рідний дім та взяв до рук зброю. 13 грудня, після ротації із зони проведення активних бойових дій під Бахмутом, життя молодого воїна обірвалось.

Хмільницька громада в сльозах

Під час виконання завдань поблизу н.п. Водяне Донецької області, внаслідок поранення, несумісного з життям, загинув Сергій Осаволюк з с. Малий Митник.

А 11 грудня в бою за Батьківщину поблизу н.п. Карлівка Покровського району Донецької області загинув хмільничанин Анатолій Сивак.

Одногрупники у жалобі за Віталієм

У Калинівському технологічному коледжі сумують за своїм випускником. Під час танкового обстрілу в бою під Бахмутом на Донеччині 15 грудня загинув випускник механічного відділення ВІТАЛІЙ БОНДАРЕНКО.

З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України Віталій пішов добровольцем у тероборону, а з червня був мобілізований до війська.

Загинув під час наступу на ворога

17 грудня мешканці Погребища провели в останню путь 45-річного земляка Віталія Аврамчука. Захисник загинув, виконуючи бойові завдання при наступі в напрямі н.п. Сухий Ставок Херсонської області внаслідок обстрілів артилерії рашистських загарбників. Лікар-ветеринар за професією любив життя. Колеги у жалобі за вірним другом.

Професійний гірник став до лав ЗСУ

Захищаючи Україну від рашистської навали, загинув наш Юрко Зозуля.

Земляки втратили справжнього патріота, прекрасного друга, який віддав своє життя заради спасіння України від рашистської навали.

– Ти не відсиджувався біля татуся та матусі, які вже немолоді та так потребують твоєї допомоги, ти залишив люблячу дружину. Ти залишив одну з керівних та важливих посад — головного механіка, залишив усе найдорожче твоєму серцю та добровільно пішов боронити неньку Україну від клятого ворога… Ти не міг вчинити по-іншому, бо ти був СПРАВЖНІМ в усьому…

Барська громада знову вмивається слізьми

У жорстокій війні з російським агресором загинув молодший сержант Василь Заєць. Він поклав своє життя за Незалежність, за Україну, за свою землю і родину! Хай прийме Господь його душу до квітучого саду, де немає сліз і печалі, де його душа знайде вічний спокій!

Тиврів схиляє голови у скорботі

Від ворожих куль загинув мужній захисник, тиврівчанин Роман Кушнір. Тиврівська територіальна громада висловлює щирі співчуття рідним, близьким та друзям Героя. Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі.

У Бабчинцях смуток

11 грудня поблизу населеного пункту Біла гора Краматорського району Донецької області загинув житель с. Бабчинці Олександр Опрісняк. Він вірно служив народові Україні і захищав її Незалежність!

Захисники Ямпільщини у Небесному війську

Молодий військовий, лейтенант Євген Головчанський загинув поблизу населеного пункту Архангельське Херсонської області ще 20 вересня внаслідок несумісного з життям поранення. Тіло важко було опізнати, тому проведено експертизу ДНК та 12 грудня підтверджено смерть військового.

А 9 грудня поблизу населеного пункту Садок Херсонської області віддав життя за Україну Олексій Нестеров.

Малі Крушлинці на щиті зустріли тіло юного Ігоря Крекотня

Ігор народився в Малих Крушлинцях, тут виростав, навчався у школі, закінчив її, а потім пішов на строкову службу до лав ЗСУ. Після повномасштабного вторгнення росії на територію України він став на захист рідної країни.

На кордоні з Білоруссю отримав важкі поранення і помер

При виконанні бойового завдання на лівому березі річки Прип’ять, що на кордоні з Білоруссю, отримавши поранення, несумісні з життям, помер в лікарні від ран захисник-доброволець Володимир Бєльке. Проживав Захисник у Запорізькій області, м.Молочанськ, яке тимчасово в окупації, там і залишилася мати… Сиротами стали двоє дітей, овдовіла дружина. Прийняла митківська земля Краснопільської громади Героя у свою землю…

Тепличчина знову в скорботі

У жорстокому бою на Луганщині від смертельного поранення загинув соболівчанин Микола Кальніченко… Кивачівка, Марківка, Теплик, Залужжя, Мала Мочулка, Велика Мочулка та рідна Соболівка зустрічали «живим коридором» полеглого Героя.

Юрій поліг смертю хоробрих під Бахмутом

7 грудня в запеклому бою в районі міста Бахмут загинув Юрій Літвіненко. Внаслідок обстрілів артилерії ворога та внаслідок безпосереднього бойового зіткнення з противником військовий отримав поранення несумісні з життям. Герою назавжди 29 років.

На щиті Вінниччина зустрічала патріота та майданівця з Калинівки Олександра Данилюка.

Турбівська громада втратила на війні свого сина Павла Мітлицького.

Сутиски у скорботі за мудрим відданим патріотом України Сергієм Пастушенком.

Своє життя за рідну землю віддав і уродженець села Поташні Бершадської територіальної громади — Олександр Коровкін.