Кремлівський воєнний злочинець Володимир Путін заявив, що США давно втягнуті в конфлікт України і Росії, оскільки намагаються “розділяти й панувати”, граючи на ідеї українського націоналізму. На зустрічі з журналістами він назвав поразкою те, що Заходу вдалося “стравити” народи СРСР.

На запитання про можливість більшої залученості США до конфлікту в Україні після передачі ракетних систем “Patriot” Путін відповів майже по-українськи: треба подивитися на проблему “ширше і глибже”.

На його думку, Росія захищає “єдність руського міра”, а Захід діє за принципом “розділяй і володарюй”.

“Наші опоненти завжди цим займалися – намагалися нас розділити і потім окремими частинами керувати. Що тут нового? Ідея українського сепаратизму народилася давно – ще в рамках однієї країни”.

За словами Путіна, якщо етнічна група захотіла від’єднатися, це можна зрозуміти, “але не можна йти проти тієї частини народу, яка відчуває себе частиною російської культури, – а проти них розгорнули війну 2014 року”.

“Ми все терпіли, терпіли й сподівалися на мирні домовленості, зараз з’ясовується, що нас просто водили за ніс”, – заявив Путін.


За логікою президента РФ, усі події підводили Росію до вторгнення, у неї нібито не було іншого виходу.

"Але наша мета – насамперед, у захисті людей, які відчувають себе частиною нашого народу, частиною нашої культури. Наше спільне коріння: культури, духовної спільності – буде сильнішим, ніж те, що нас розтягує, – а такі тренди завжди були...

Фактично після розвалу Радянського союзу до влади прийшли люди вкрай націоналістичних поглядів, і ця роз'єднаність дедалі збільшувалася. Нас стравили. У цьому сенсі ми зазнали фіаско.

Може, і підштовхнули нас до цієї межі. Але відступати нам було нікуди".

Путін також згадав фразу "Хочете втратити Україну, приєднайте Галичину". На його думку, так і вийшло.

Путін також заявив, що "ніхто не хоче об'єднання російського народу... крім нас, а ми будемо це робити і зробимо".

Класичний маразм в стилі: "Тримай злодія!".

Адже такого професіонала з тактики розділяти і володпрювати, як Московська імперія годі й шукати. Саме Росія вже майже 400 років за допомогою 5 колони намагається розділити Україну за мовою та за релігією. І завжди робила це заради того, щоб тут володарювати, вбивати, грабувати, морити голодом...

Але Україна відроджувалась і залишалася Україною. З Поділлям, Слобожанщиною, Поліссям, Галичиною. І вже так "наїлася смертоносного руського міра" та "об"єднання братських народів", що більше не хоче. І ця війна не лише за нашу землю і свободу, це українська народна війна за свій цивілізаційний вибір. За право залишатися українцями і вільно жити в своїй європейській демократичній країні.

Цікаво, що воєнний злочинець Путін в розмові нарешті вперше публічно назвав свою "Спецоперацію" війною. Безглуздою, безпричинною, жорстокою, злочинною та руйнівною. Війною, в якій проти мирного населення використовуються страхітливі озброєння масового враження. Війною, яка націлена на знищення цілої суверенної країни. Війною, яка стала черговим геноцидом українського народу. Війною, яка показала всю антигуманну та цинічну сутність "руського міра".

Але всі ці уточнення стосовно війни в Україні терорист Путін зробить на лаві підсудних в Міжнародному трибуналі.

Сергій Бойчук