Протягом листопада в Україні зафіксовано 370 випадків отруєння чадним газом із генераторів. Лише за перший тиждень грудня вже зафіксовано більше сотні таких випадків. Статистика зростає.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

“Лише за місяць – в листопаді – було зафіксовано близько 370 випадків отруєння чадним газом. Буквально в перший тиждень грудня таких випадків було вже близько 100. Найбільше випадків зафіксовано у Львівській, Київській, Дніпропетровській областях”, – сказав він.

Єнін наголосив, що неправильне використання генераторів та накопичувачів енергії загрожує не лише отруєнням чадним газом. Також можливі вибухи та пожежі.


"Днями в Києві на 13 поверсі в одній квартир стався вибух двох блоків безперебійного живлення, що заряджалися від електромережі. Після чого почалася пожежа, яку вдалося ліквідувати лише впродовж години. На щастя, люди не постраждали. Інший випадок стався на Волині у місті Нововолинськ, де в квартирі вибухнув туристичний газовий балон, через що зайнялася квартира. В результаті вибуху дві людини отримали тілесні ушкодження", - навів Єнін кілька прикладів.

Він закликав дуже обачливо ставитися до експлуатації генераторів. І обов"язково, перед встановленням такого пристрою, проконсультуватися з спеціалістами.

Вадим Снігур