Угода про повітряне сполучення більше не діє.

Кабінет Міністрів вирішив остаточно припинити дію угоди з урядом Білорусі про повітряне сполучення. Про це представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Telegram-каналі.

“Припинено дію Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про повітряне сполучення, вчиненої в м. Мінську 17.07.1995”, – написав він.

Як ми вже повідомляли, Україна припинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня 2021 року. Таке рішення будо прийнято після того, як 23 травня 2021 року білоруські диспетчери повідомили про мінування літака авіакомпанії Ryanair, який прямував з Афін (Греція) до Вільнюса (Литва), щоб домогтися вимушеної посадки в Мінську. Після посадки в Білорусі правоохоронці затримали засновника опозиційного каналу NEXTA в Telegram Романа Протасевича і його дівчину.


Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн тоді заявила, що примушувати до посадки в Мінську рейс "Афіни - Вільнюс" було категорично неприйнятно, а будь-які порушення правил міжнародного транспортного сполучення повинні мати наслідки.

Нарешті остаточно припинено дію угоди про повітряне сполучення з країною посібником терористичної Росії Кабмін також пропонує Верховній Раді зупинити дію Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції з РФ та Білоруссю.

Але, як тоді бути з пенсіонерами, які вирішили повернутися в Україну? Навряд чи окупанти за теперішніх умов виплачуватимуть їм зароблені пенсії.

Вадим Снігур