В основному, це обладнання, яким укомплектують муніципальну мережу “пунктів незламності”. Серед гуманітарного вантажу 11 наметів з підігрівом та лампами, 32 біотуалети, 8 модульних кухонь, 52 радіоприймачі, 55 вогнегасників, 160 спальних мішків, розкладачки, подушки, подовжувачі та інші технічні засоби.

У Вінницькій міській раді подякували  Міністерству іноземних справ Німеччини, Посольству Німеччини в Києві та Німецькому товариству міжнародного співробітництва “GIZ” за сприяння у отриманні цього дуже потрібного місту вантажу .

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зазначив, що це – “лише перший транш”:

– Німеччина – з нами та допомагає впоратися зі складною зимою. За підтримки німецького Уряду отримали важливий вантаж. Інших поставок очікуємо наступного року.

Як повідомила Вінницька міськрада, після терористичного акту 14 липня, який забрав життя 27 осіб, Вінницю відвідали посли 16 країн ЄС, Ізраїлю та Швейцарії для того, аби запропонувати свою допомогу в усуненні наслідків ракетного удару.

Після цього Вінниця направила листи до цих посольств з проханням про допомогу та списком обладнання, яке може допомогти в підготовці до зими. На прохання відгукнулись німецькі партнери, які закупили необхідне обладнання зі списку та організували його доставлення до України.

Директор комунального підприємства Інститут розвитку міст Назар Коваленко розповів:

– Впродовж цього часу проводились тендери та відбувалась процедура закупівлі необхідного обладнання. Цей вантаж є першим траншем допомоги від Німеччини.

Як уже повідомлялось, завдяки допомозі німецького міста-побратима Карлсруе у Вінниці встановили додаткові мобільні “пункти незламності”.

Вадим Снігур