У Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат» відбулася урочиста церемонія нагородження переможців і дипломантів VI літературного конкурсу «Струна на арфі України» імені Олександри Бурбело.

У конкурсі взяли участь 30 талановитих школярів із Тернопільської, Чернігівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей, а також Вінниччини.

– Будемо і надалі виявляти і підтримувати юні таланти України, — поділився з редакцією її дідусь Володимир Бевз, один із організаторів заходу.

– Літературний конкурс «Струна на арфі України» імені Олександри Бурбело давно став всеукраїнським. У попередні роки нагороди отримували учні із Київської, Дніпропетровської, Одеської, Полтавської, Хмельницької і Черкаської областей та міста Запоріжжя.


Я щиро вдячний усім учасникам VI конкурсу за участь та команді організаторів із спілок письменників.

У дні конкурсу відбулася презентація творчості юної письменниці Олександри Бурбело. Ведучі заходу — студенти Вінницького національного технічного університету Діана Лаба і Аня Маланчук за технічної підтримки Владислава Деди розповіли про життєвий і творчий шлях Саші, лунали пісні на слова Олександри у виконанні Вероніки Остапчук, Анни Маланчук та Діани Лаби.

Цей конкурс, заснований сім’єю О.Бурбело за підтримки Вінницької письменницької організації, вже набув статусу всеукраїнського і став важливою підтримкою літературно обдарованої учнівської молоді. Зараз батьки Олександри Світлана та Сергій на передовій фронту, тому представляю родину я, її дідусь.

Серед 30 цьогорічних лауреатів та дипломантів конкурсу є школярі з Бережан на Тернопільщині, Остра з Чернігівщини, Яремчі з Івано-Франківщини, Хуста з Закарпаття і, звісно, вінничани: Вінниця, Могилів-Подільський, Погребище, Тульчин, наші сільські і районні зовсім юні таланти.

Андрій Власенко