Президент України Володимир Зеленський, виступаючи зі щорічним посланням у Верховній Раді, закликав політиків і суспільство до єдності й запевнив, що “відкату” до старих часів не буде:

“Маємо берегти єдність попри будь-які особисті емоції та інтереси. Єдність – це те, що дозволяє нам зараз зміцнювати суспільство, зміцнювати нашу державу і змінювати негативні тенденції нашої багатовікової історії. Чим сильніше єдність – тим більшою і швидшою буде наша перемога.

В єдності маємо бути рівними. Ніхто на фронті не зрозуміє тих, хто маючи будь-яку політичну вагу чи владну позицію, буде намагатись повернутися до старого життя. До життя до 24-го лютого”.

Президент додав, що якщо хтось спробує зіграти проти незалежності України – чи політичної, чи економічної, чи духовної незалежності, – держава буде відповідати “миттєво і жорстко”. Не існує в світі такого золота для хрестів чи будь-чого ще, яке могло би перекрити моральну іржу від звʼязків з державою-терористом.

Якщо хтось з політичного класу України думає, ніби коли він спускається на лижах з гори, то цим мотивує солдатів підніматись з окопів і йти у наступ, – це ознака божевілля, і таких в політиці не буде.

Я прошу усіх залишити вдома особисті амбіції та працювати на захист нашого     спільного дому. Працювати разом з державою і так, як потрібно для захисту свободи і наших людей.

Коли триває така війна – не час для особистої політичної партизанщини десь тут у тилу, у медіа чи тим більше у столицях держав, які нам допомагають. Будь ласка, сприймайте мої слова максимально серйозно.

Володимир Зеленський також сказав, що Україна йде до перемоги, про яку мріяли покоління людей, – і це можливо завдяки тому, що вперше за кілька століть маємо одночасно загальнонаціональну єдність, свою власну функціонуючу державу і максимальне єднання світу заради підтримки України.

Ми не дамо нікому “відкотити” це до старих часів. Люди не дадуть. Світ не дасть. Наша єдність має бути такою ж міцною, як наші воїни”.

Василь Головко