Рівно рік тому на грудневій сесії голова обласної ради Вячеслав Соколовий звітував про перший рік роботи, говорив про плани на наступний — 2022 рік — та презентував нову унікальну програму розвитку місцевого самоврядування «Успішні Сильні Громади».

Через два місяці — 24 лютого — повномасштабне вторгнення росії змінило життя усієї країни. В роботі обласної ради з`явилися інші пріоритети, а ухвалені депутатські рішення цього року передусім спрямовані на допомогу Збройним силам України, теробороні та правоохоронним органам; забезпечення надійного тилу та підтримку життєдіяльності громад.

ТОП-5 рішень Вінницької обласної ради за версією нашої редакції.

1.Гроші на оборону

Усі рішення, необхідні для підтримки військових, ухвалювалися оперативно. Так, на допомогу ЗСУ, теробороні та правоохоронцям обласна рада зокрема виділила понад 25 млн грн; передала військовим частинам 83 одиниці техніки; із 15 млн до 150 млн грн збільшено регіональний матеріальний резерв.

2. Посилення гуманітарного фронту

Рішенням обласної та Вінницької міської рад для ефективної взаємодії органів самоврядування, громадських і волонтерських організацій створено Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Допомогти громадам, переселенцям, жителям Вінниччини, зокрема родинам військових, підтримати тероборону та ЗСУ, сприяти релокації підприємств — головні завдання Штабу, який очолив Володимир Гройсман (прем`єр-міністр України 2016-2019 рр.)

3. Госпіталь ветеранів війни передали Міноборони

Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни передали з комунальної власності в державну — Міністерству оборони для створення реабілітаційного медичного військового центру.

4. Повернули бомбосховище

Приміщенню, яке було збудоване як бомбосховище, а вінничани знають як клуб «Курсаль», повернули цільове призначення — рятувати життя людей. Тепер частина цього укриття обладнана для надання медичної допомоги, сховищем також користуються пацієнти лікарні ім.М.І.Пирогова.

5. Заборона російської церкви в Україні

Ухвалили звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів із вимогою заборонити в Україні діяльність Української Православної Церкви в єдності з московським патріархатом, релігійних організацій з центром в країні-агресорі.