Батько 9 років на війні, син воював більше року…

Іван Дідик… Український сокіл, офіцер, спецпризначенець, представник еліти Збройних сил України. Із 21 року Іван на війні. Тому що для нього — Україна понад усе. Мужній, хоробрий, сміливий — приклад справжнього українського воїна.

Іван народився у родині істинних патріотів. Його батько Андрій Дідик — незламний боєць, який на війні з 2014 року. З самого початку. Іван — син свого батька. Іншого шляху, ніж захищати Вітчизну, він вибрати не міг. Він не чекав, він здобував для нас Перемогу, нищив російських виродків спочатку на півдні, а потім на Донеччині. Він той, хто смерті не боявся, бився за свободу і волю, йшов уперто вперед, заганяючи ворогів у пекло. Понад усе мріяв звільнити рідну землю від навали окупантів, повернувши все, що належить українцям. 20 грудня Іван Дідик загинув під Бахмутом, захищаючи свій народ до останнього подиху. Йому було 27… Світла душа Героя, офіцера, капітана, заступника командира десантно-штурмової роти Івана Дідика полетіла на небо…

Осиротіла ще одна томашпільська родина

Янголом неба став Олег Кошаринський, житель смт Томашпіль. Життя Олега обірвалось 15 грудня у н.п. Спірне Донецької області, в результаті танкового обстрілу позицій. Військовий загинув, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України, кожного з нас. Солдат Кошаринський Олег був стрільцем роти оперативного призначення 3 батальйону.

Під Красногорівкою загинув Олександр Тарахкало

Мінометний обстріл, вогнепальне осколкове поранення… І життєвий політ мужнього воїна, захисника України, 53-річ­ного Олександра Тарахкало із Крижополя навіки обірвався. Вірний військовій присязі, сол­дат О.С.Тарахкало був стрі­ль­цем-помічником гранатометника. Тульчинська громада у жалобі…

Повернувся з-за кордону, щоб захищати Батьківщину

26-річний Вадим Луценко із с. Воловодівка мав будівельну спеціальність. Життєрадісний, енергійний, веселий, дружелюбний, працьовитий та чуйний юнак мав багато друзів, люблячу сім’ю. До початку повномасштабного вторгнення працював за кордоном. Але повернувся і 1 листопада добровольцем пішов на захист Батьківщини у складі 81 окремої десантно-штурмової бригади 90 окремого аеромобільного батальйону. Загинув Герой під час виконання бойового завдання, звільняючи населений пункт Білогорівка Луганської області. Син, брат, коханий чоловік, люблячий батько прекрасної донечки Злати поповнив Небесне військо…

У Різдвяну ніч загинув відважний захисник Віктор Горецький

Народився Віктор у Заливанщині. Після закінчення Голендрівської загальноосвітньої школи навчався у залізничному технікумі у Вінниці. Проходив строкову військову службу у Криму. Після повернення з армії працював на залізниці. На захист України Віктор Горецький став у 2014 році, був учасником АТО. І з перших днів повномасштабної війни він знову узяв у руки зброю. За словами односельчан, це була світла, добра та щира людина. У Героя залишилися вічно сумуючі батьки, дружина та двоє маленьких діток.

Бахмут — пекло на землі

Жмеринка на колінах, з квітами і прапорами зустріла на щиті 29-річного Артура Орищука — старшого солдата 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу. Молодий Герой загинув, обороняючи незалежність і суверенітет України під Бахмутом, де зараз пекло…

Скорботне Різдво у Бершаді

25 грудня прощалась із Богданом Білюгою із села Бирлівки. У 2014 році військовий, без вагань, став учасником АТО, де був поранений. Після початку повномасштабного наступу росії на Україну Богдан добровільно пішов до військкомату і був мобілізований до лав ЗСУ, де був навідником у 2 мотопіхотній військовій частині. На жаль, клята війна забрала життя Богдана. Загинув військовий під час мінометного обстрілу при виконанні обов’язків військової служби поблизу населеного пункту Опитне Покровського району Донецької області.

Своє життя за рідну землю віддав і уродженець села П’ятківки Бершадської територіальної громади — Олександр Хайсудінов, який загинув 21 грудня.

Вінниця на щиті зустрічає Героїв

25 грудня живим коридором вінничани проводжали 37-річного Руслана Яценка. Він загинув 18 грудня під Бахмутом, у н.п. Водяне.

27 грудня вінничани прощалися із стрільцем 46 окремої десантно-штурмової бригади Іллею Браженим. Герой загинув 18 грудня під Бахмутом.

19 грудня, під час виконання бойових завдань, поблизу населеного пункту Мар’їнка Донецької області, загинув житель села Тютьки, сержант, 48-річний Костянтин Душко.

У вічному строю

18 грудня під час виконання бойового завдання поблизу н.п. Красногорівка Донецької області, внаслідок мінометного обстрілу та отримання вогнепального осколкового поранення загинув Роман Нечай із с. Великий Митник.

Цього ж дня у бою поблизу н.п. Мар’їнка Донецької області, захищаючи нашу Батьківщину, загинув мешканець села Війтівці солдат Андрій Поліщук.

У війні проти російського окупанта загинув безстрашний воїн Олег Шуригінт із села Степанки Барської громади…

В Уладівці прощалися із 48-річним Володимиром Муляревичом. Життя мужнього воїна обірвали вороги під Авдіївкою…

За 10 місяців повномасштабної війни відомо про 792 загиблих мешканців Вінниччини…