Про земляків-захисників розповіла міська голова Тетяна Єрмолаєва:

– Гірка звістка прийшла у Козятинську громаду, війна забрала життя наших земляків, Героїв – захисників, мужніх бійців, які боронили українську землю від російського окупанта.

30 грудня у Козятинській громаді оголошено днем жалоби. Громада прощається з Юрієм Фоміним та Олексієм Маркітаном. На знак скорботи приспущенні Державні Прапори України та Прапора міста Козятина.

Солдат роти вогневої підтримки батальону територіальної оборони, Юрій Ігорович Фомін 1978 р.н., був вірний Військовій присязі, з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок, до останнього захищав Батьківщину, суверенітет та незалежність України, загинув 26 вересня поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області.

Солдат парашутно-десантного батальону, Олексій Леонідовича Маркітан 1989 р.н., відданий Військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Украіну, її свободу і незалежність, загинув 25 грудня, поблизу населеного пункту Краснопопівка Луганської області.

Біль за Юрія, батька загиблого азовця Максона, чоловіка з великим серцем і великими планами. Біль за Льошу Маркітана, молодого чоловіка, працьовитого і з добрим серцем. Світла пам’ять про наших земляків назавжди залишиться у нашій пам’яті.