Сторона обвинувачення довела, що в умовах воєнного конфлікту на Донбасі, зброю і боєприпаси, що продавались прапорщиком, могли бути використані для диверсій і терактів проти мирного населення. Чоловіка визнали винним у торгівлі боєприпасами та засудили до 3 років позбавлення волі.

Відомо, що військовий за національністю татарин. Службу проходив за контрактом у звання прапорщик на посаді техніка відділення комунікаційних мереж. На початку травня 2017 року він придбав пакет у невідомого з бойовими припасами – 295 бойових патронів калібру 5,45 мм, їх зберігав у своєму гаражі. Уже в серпні військовослужбовець частина боєприпасів продав «покупцеві», що знаходиться під контролем правоохоронних органів. Іншу частину патронів він збув в жовтні, після того і був затриманий військовою прокуратурою.

– За даним фактом було порушено кримінальну справу – носіння, зберігання і збут боєприпасів, – розповів подробиці нашому виданню військовий прокурор Вінницького гарнізону Центрального регіону Володимир Клепіковський. – Чоловіку обрали міру запобіжного заходу перебування під вартою. Вже під час слідства, а згодом і в суді військовий зізнався у скоєному. Пояснив свою версію інциденту. Начебто на початку березня 2017 року військові, яких він підвозив на своїй машині, передали бойові набої в якості оплати за проїзд. Дані патрони контрактник перевіз до гаража. Продав їх у зв’язку з важким матеріальним становищем. Отримані кошти витратив на будівельні матеріали для ремонту. Проблем із законом затриманий не мав, на обліку у психіатрів та наркологів не перебував.

Крім того, він виховує неповнолітню дитину. Це і стало пом’якшуючими обставинами покарання затриманого. Чи буде військовослужбовець подавати на апеляцію – поки невідомо. Втім, в нього на це є 30 діб.