Бойовий медик рятував побратимів, себе не зміг..

Турбівська громада у скорботі… Віддав життя за Україну, за своїх побратимів Валентин Гордєйчук. Бойовий медик розвідувального взводу загинув у м. Бахмут Донецької області під час виконання бойового завдання. Двоє діток залишились без батьківської ласки та підтримки, а дружина стала вдовою. «Русскій мір» забирає найкращих синів і доньок України.

У Бахмутському пеклі втрачаємо героїв

36-річний В’ячеслав Яремко – уродженець селища Крижопіль, але з родиною проживали на Донеччині. Строкову службу проходив у Криму. А вже пізніше був учасником АТО/ООС. У жовтні 2022 року мобілізований до військової частини А1302. Був стрільцем-помічником гранатометника мотопіхотного відділення 2 мотопіхотного батальйону. Загинув 18 листопада у пекельному бою за Бахмут. 8 січня проводжали крижопільчани солдата в останню дорогу.

30-річного воїна з міста Шаргород Олега Вихристюка вважали зниклим безвісти. Але днями на Шаргородщину надійшла трагічна звістка про його загибель. 18 грудня стрілець-санітар механізованого відділення, старший солдат Олег Вихристюк поліг на полі бою під час виконання бойового завдання в районі міста Бахмут.

7 січня, виконуючи бойове завдання в районі міста Бахмут Донецької області, внаслідок обстрілів артилерії противника та безпосередньо бойового зіткнення з противником, загинув 42-річний Михайло Легкий із с. Городківка.

30-річний Сергій Кушнір із с. Сумівка при виконанні бойового завдання 5 січня у Бахмутському районі отримав травми, несумісні з життям… Ціною жертовності Сергій показав, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним!

У Новий рік на Донеччині, поблизу населеного пункту Бахмут, під час смертельної сутички з рашистами, загинув 38-річний Віталій Шевчук — боєць 61-ї окремої механізованої бригади.

5 грудня під Бахмутом від снайперської кулі поліг Богдан Тюрін. Тіло героя місяць не могли забрати з поля бою. Богдан був єдиним сином у матері. На війні служить й дружина Богдана, яка стала вдовою…

2 січня під Бахмутом, внаслідок смертельного поранення ворогом, героїчно загинув вірний син українського народу старший лейтенант,командир роти РХБЗ 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу Олександр Білік. Вінниця у жалобі прощалася з героєм…

У Тульчинській громаді похорон за похороном…

27-річний Микола Макієвський був механіком-водієм механізованого відділення. 3 січня під час артилерійського та мінометного обстрілу з боку збройних сил рф, поблизу міста Соледар Донецької області захисник отримав поранення, несумісні із життям.

39-річний Віктор Піляй із с. Голубече Крижопільської громади був призваний на військову службу 29 квітня 2022 року Тульчинським РТЦК та СП. Він був командиром 3 кулеметного відділення кулеметного взводу. 1 січня в районі н. п. Красногорівка Донецької області, під час штурму позицій підрозділу противником, Віктор зник безвісти. Побратими сподівались, що живий, проте – не судилося. 9 січня після відновлення контролю над нашими позиціями було виявлено тіло героя.

Три місяці боровся за життя

Легіони Небесного війська поповнив Геннадій Сатановський із смт. Піщанка. Він був механіком-водієм взводу спостереження розвідувальної роти. Мужній захисник помер 5 січня внаслідок важких поранень, котрі отримав 12 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання біля с. Опитне Покровського району Донецької області.

23 навіки…

У війні з російським агресором загинув ще зовсім молодий, але мужній воїн — 23-річний Дмитро Патратій, житель смт. Рудниця Піщанської громади. Старший сержант Патратій був командиром бойової машини механізованого батальйону. Останній бій Героя відбувся 29 грудня поблизу населеного пункту Озарянівка Бахмутського району Донецької області.

Калинівщина прощалася із двома земляками

Життя 28-річного Богдана Пустовалова обірвалося 30 грудня. Богдан народився у селі Лозова Харківської області. Все його дитинство та юність пройшли у Луганській області. Але останні роки Богдан Пустовалов проживав у Калинівці.. За побажанням рідних саме у Калинівці його останнє місце спочинку.

На Донеччині у жорстоких боях із російськими окупантами загинув Дмитро Джафаров. Молоде життя юнака обірвалося 4 грудня, і лише через місяць вдалося повернути тіло захисника у рідне село Голендри. Нелегке сирітське життя випало на долю Дмитра. Але попри все він із відзнакою закінчив Академію Національної гвардії України. Брав участь в ООС. А коли в Україні розпочалась повномасштабна війна, знову взяв у руки зброю та став на захист Вітчизни.

Хмільницька земля прийняла ще двох синів

Сергій Лоїк з с. Великий Митник 30 грудня під час ведення бойових дій в районі н.п. Курдюмівка Донецької області, в результаті обстрілу з боку противника, отримав поранення та 31 грудня помер під час евакуації…

А його земляк Віктор Соколюк загинув 29 грудня поблизу с. Червонопопівка Кремінського району Луганської області. Вічна пам’ять воїнам — землякам, які своє життя поклали за Батьківщину.

Двоє немирівчан загинули біля Авдіївки

Під час виконання службових обов’язків 27 грудня біля Авдіївки героїчно загинув військовий з с. Чуків, 41-річний Василь Попович.

4 січня мешканці Немирівської громади живим коридором зустріли загиблого земляка Олександра Малика — жителя с. Мар’янівка. Загинув Олександр також біля Авдіївки.

Оратівщина у чорній хустині

Під Костянтинівкою та Бахмутом загинули 51-річний Іван Коршунов з Осични та 32-річний Володимир Мельничук з Рожични. Воював за 100 метрів від позиції окупантів. Був кулеметником. Нещодавно одружився. Мріяв про велику гарну сім‘ю.

Барська громада у горі за своїми воїнами

У бою з окупантами загинув 24-річний Руслан Фомін... Він так і не встиг здійснити свої мрії, долюбити та відчути повноту людського щастя. Але Руслан завжди буде прикладом мужності і відваги для усіх наступних поколінь…

Молодший сержант Михайло Мар’яш з честю виконував свій обов’язок чоловіка і захисника та віддав найдорожче — життя за рідну Батьківщину. Дбайливий батько, люблячий чоловік, надійний друг – таким Михайла назавжди запам’ятають його рідні та близькі.

На щиті

Крижопільщина на щиті зустріла 26-річного воїна Андрія Гринчака та В’ячеслава Яремка…

4 січня в районі н. п. Гуляйполе Запорізької області загинув Олександр Тягленко із Тростянця. Олександру назавжди 44… У загиблого залишилися син, мама та двоє рідних сестер.

У запеклому бою з російським окупантом біля н.п. Красногорівка Донецької області загинув командир стрілецького відділення, мешканець с. Петрик Руслан Бурило. З перших днів повномасштабної війни він став до лав ЗСУ та пішов захищати державний суверенітет.

4 січня під час виконання бойових завдань в районі н. п. Водяне Донецької області загинув 45-річний Руслан Завальнюк з міста Шаргород.

31 грудня в бою за нашу Батьківщину загинув уродженець с. П’ятківка Бершадської громади — 26-річний Сергій Колісник.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК