– Всі знають, як мій син Януарій в 2014-му входив у адміністрацію Майдану в Києві і гідно служив там навіть у найважчі дні розстрілів в центрі Києва. Він відстоював самовіддано і несправедливість у Вінниці. Лише тепер Європейський суд довів, що на виборах у Верховну Раду, коли обирали Солейко, були вчинені численні злочини з фальшування. Мій син тоді самовіддано захищав справедливість у Вінниці. Але перемогла мафіозна «Партія вінничан».

Моєму синові, іншим безстрашним майданівцям, які ходили походами по маєтках місцевих чиновників-корупціонерів і викривали їхні незаконні статки, не могли цього пробачити. Бо їхня діяльність загрожувала цьому місцевому болоту бути виведеними на чисту воду. Тому сфальшували відому і резонансну справу щодо подій, які відбувались біля облради, коли місцева контрреволюція, регіонали, які за теперішніми законами вже сиділи б у в’язниці, хотіли здійснити переворот. Але майданівці не дали. Та переслідувати почали не їх, а громадських активістів. Серед них і Януарій. Він вимушений був роками бути розлученим із дружиною та трьома маленькими дітьми, щоб уникнути переслідувань.

Чого чекати від влади, коли злочинці, які громили виборчі дільниці у Вінниці, стали депутатами, а ті, хто їх наймав і покривав, — місцевою владою? Ось те, що сталось з моїм сином.

Далі пояснення самого Януарія:

– Я з дружиною та трьома дітьми мешкаю на Поділлі. Наш будинок облюбували водії, щоб скорочувати шлях через двори. Але ж це прибудинкова територія, де граються діти. І ось ці водії, особливо в час відключення світла, туману, стали смертельною небезпекою для них. Тому рішенням ОСББ, за бажанням мешканців багатоповерхівки, ми вирішили поставити стовпчики, щоб убезпечити територію від авто. Але чогось таке наше рішення не сподобалось тим, хто і далі хоче наш двір перетворювати у «прохідний».

У той день до нас увірвались не лише поліцейські, але чомусь і представники всім відомих «хутірських». Мене затримали та побили. Як можна 11-ти чоловікам кидатись на одного? Чому проти мене протиправно застосували силу?

Батько шокований, адже Януарій має годувати трьох дітей і утримувати свою родину. Він має працювати, а не лікувати тілесні травми.

Готові вислухати інші точки зору.

Андрій Власенко