Щодо того начебто на притоках Південного Бугу в с.Якушинцях хочуть збудувати котеджне містечко:

– Справа стосується ділянок, які перебувають у приватній власності, площею трохи більше 4 га, власники яких мають право розпоряджатися ними в межах чинного законодавства на свій розсуд. У претензіях згадується порушення процедур зміни цільового призначення, відсутність розділу заходів цивільного захисту населення, планування забудови на землях рекреаційного призначення, зон санітарної охорони, схеми організації руху і т.д.

Наголошуємо, що детальний план було розроблено згідно з чинним законодавством, із дотриманням усіх вимог, отриманням висновків відповідних служб, проведенням громадського обговорення. Вся процедура розроблення, погодження та затвердження була витримана.

Мова про те, що Якушинецька сільська рада, проігнорувавши зауваження органів державної влади, затвердила детальний план, не відповідає дійсності. Адже «Архітектурно-містобудівна рада при обласному управлінні містобудування та архітектури» не є органом державної влади, а діє на громадських засадах та є дорадчим органом. Але, незважаючи на це, всі їхні зауваження було враховано.

Розділ про інженерно-технічні заходи цивільного захисту населення розроблений і міститься в пояснюючій записці детального плану, є висновок Державної служби з надзвичайних ситуацій, що документація може бути погоджена та затверджена, межі санітарних зон встановлені, план має схему організації руху транспорту та пішоходів.

Якушинецька сільська рада та її підрозділи завжди чітко дотримуються вимог законодавства України. Ми працюємо відповідно до ухваленої Стратегії розвитку та намагаємось піклуватись, перш за все, про інтереси наших жителів та громади в цілому.

Тішить те, що на рівні області протягом декількох років за економічними та іншими показниками Якушинецька громада утримує першість. Це є результатом успішної роботи сільської ради, її керівництва та усіх структурних підрозділів.

Наразі справа перебуває на судовому розгляді, сподіваємось, що правосуддя розставить усі крапки над «і» у цій справі. З метою всебічного та об’єктивного з’ясування обставин по даній справі сільською радою направлено до суду клопотання про можливість розгляду справи із залученням усіх зацікавлених сторін, аби забезпечити відкритість та прозорість процесу.

Пресслужба
Якушинецької ТГ