Чи треба передавати поліцейським у час війни такі авто? До дискусії може долучитись кожен. Адже автомобілі купувались за наші з вами податки

Нагадуємо, що на минулому тижні вінницькі правоохоронці отримали новий службовий транспорт.

– Авто, закуплені за кошти нашої громади, передали сьогодні для батальйону поліції «Вінниця», роти особливого призначення, управління карного розшуку та превентивної діяльності, — повідомила мерія міста.

І додала — від оперативності служби залежить життя людей. Тому важливо постійно зміцнювати технічні можливості підрозділів. А особливо зараз, коли безпека мешканців в умовах війни — це питання номер один.

Громада цінує роботу кожного співробітника, який служить на території міста чи виконує завдання у найгарячіших точках країни. Рівень довіри до поліцейських за останній рік значно виріс. І це надзвичайно показово. Адже ви працюєте для людей, – заявив під час вручення авто мер міста Сергій Моргунов.

Але ця інформація отримала чимало критики від вінничан.

– Чому на фронт на авто захисникам збирають звичайні люди, волонтери і їх там постійно не вистачає, а ми в тилу хвалимось новими джипами для правоохоронців?

Може, це такий відкуп чи скритий хабар, щоб не зачіпали?

Бо ж чому раптом стільки новеньких джипів випливло? Раніше наче і в мирний час не було такої щедрості? – запитує Петро Бондаренко.

– Дуже образливо і боляче… Не можу утриматись… Ми два з половиною місяці збирали кошти на автомобіль на передову (150 тис.), люди по три рази кидали на рахунок, навіть ДІТИ з копилок віддавали, браслетики плели, продавали на ринку!!! Поки дозбирували, машина працювала на ПЕРЕМОГУ і вже потребує ремонту!!! Тож прошу вашої допомоги, щоб знову не збирати з людських зарплат, організуйте безкоштовний ремонт, заміну коліс або дайте одну із придбаних!!!

Раїса Гончарук-Варук

– Отож, які маємо висновки: за пів мільйона 1 авто… Ми всім селом на бляху збирали… І за ці гроші можна було 12-15 авто відправити ЗСУ… Там вони справді довго не живуть…

Юрій Гончаренко

– Шок! Немає слів! А громаду хтось запитав, чому за кошти громади не купити авто хлопцям на Схід, таке враження, що наше місто живе в іншій реальності!

Наталя Баталова

– Чудово! Схвалюю такий вчинок. Але наступний крок – стільки ж для ЗСУ. Можуть бути і б/у, вони там не довговічні.

Сергій Царук

На цю подію відгукнулись навіть вінницькі воїни з передової. І прислали у підтвердження фото розбомблених машин.

Ось які відгуки вони прислали:

– Ну ось, тільки ротний дістав два автомобілі для роти і відразу “градом” накрило. Зараз думай, де брати знову…

Це до новини про 21 новенький автомобіль для вінницької поліції, на яких вони потім щемлять військових на євробляхах…

Прикро якось це все…

Ось такі розтрощені авто прислали воїни з передової

– Ви хочете, щоб вас захищали від злочинців і не бажаєте, щоб поліцейські отримали машини?

А ви бачили, на яких лахах вони їздять? Чи взагалі свої авто гроблять? Чи в них є вихідні, як у вас?

Мій чоловік постійно на роботі, днює і ночує, як кажуть… люди, ви що, звірієте? Тим і тим треба допомагати!

Тетяна Давидюк

Ось як прокоментували ситуацію в обласному управлінні поліції:

– Нещодавно автопарк поліцейських Вінниччини поповнився 21 службовим автомобілем. Частина транспортних засобів використовуватиметься спецпідрозділами – КОРД, батальйоном поліції особливого призначення «Вінниця» та ротою поліції особливого призначення для виконання ними їх службових обов’язків. Інша частина автомобілів призначена для поліцейських офіцерів громади. За необхідності спецавтомобілі будуть скеровані на східний та південний напрямки, де вони використовуватимуться за призначенням. Наразі поліцейські, які служать на деокупованих територіях, забезпечені необхідною кількістю автотранспорту.

Вислухав
Андрій Власенко

Чи треба передавати поліцейським у час війни такі авто? Якщо треба то і воїнам ЗСУ. До дискусії може долучитись кожен. Адже автомобілі купувались за наші з вами податки.