У Бахмутському пеклі втрачаємо героїв

Під час бойового зіткнення та ворожого обстрілу біля населеного пункту Опитне Бахмутського району Донецької області 14 січня загинув житель Вапнярки Євген Яблонський. Він був гранатометником механізованого батальйону. Через свій особистий подвиг він подарував українцям віру й надію у Перемогу.

У Шаргороді прощалися із відважним захисником Олегом Вихристюком. Старший солдат, стрілець-санітар механізованого відділення механізованої роти Олег Вихристюк героїчно загинув 18 грудня під час виконання бойових завдань в місті Бахмут Донецької області. Поховали воїна ЗСУ на Шаргородському кладовищі, на Алеї Героїв. У невимовній тузі вдова та маленький син.

13 січня під Бахмутом своє життя за Батьківщину віддав гніванчанин, старший сержант Сергій Криворучко. Підприємець у мирному житті, 8 березня 2022 року взяв у руки зброю і у складі Національної гвардії України захищав Україну. У Героя залишилися мати, дружина та двоє дітей.

Сиротами залишилося троє діток…

17 січня Вінниця прощалася із Юрієм Загребельним. За своїм випускником сумують у Вінницькій ЗОШ №27. Тут згадують Юрія порядним, щирим та талановитим юнаком. Після строкової в авіаційних військах хлопець одружився. Працював на різних роботах та виховував діток. Широкомаштабний наступ росіян змусив абсолюно мирну людину взяти до рук зброю і захищати свою сім’ю, місто, країну. У травні Юрій добровільно вступив до лав ЗСУ. Служив у 56 ОМБр. Восени під Покровськом важко захворів. 14 січня ниточка життя воїна обірвалася. Сиротами залишилися 3 діток

23-річний Віктор поліг у бою на Донеччині

На війні під час виконання бойового завдання загинув 23-річний Віктор Матвейчук із с. Михайлівка Вороновицької громади.

«Люблячий син, брат, чесний і справедливий, справжній друг, який завжди поспішав на допомогу, ніколи не боявся труднощів», — так згадують про Віктора рідні та друзі. Ще такий юний роками, але мужній серцем та сильний духом. Своєю мужністю Віктор точно наблизив Перемогу, але, на жаль, не дочекався її… Життя солдата обірвалося 13 січня у Донецькій області, Герой поліг у важкому бою під артилерійським вогнем.

Луко-Мелешківська громада у скорботі

Під час виконання бойових завдань поблизу н. п. Красногорівка Донецької області загинув Петро Ваколюк із села Сокиринці. Пів життя попереду, якби не російські загарбники…

З поля бою — у Небесне військо

Петро Шлапак із с. Стріль­чинці… У невимовному горі дружина… 4 дітей…. Рідні, друзі, земляки згадують, що Петро був прекрасним чоловіком та батьком, другом та колегою. Тепер став Героєм, який поклав життя за Україну, за свою родину, за усіх нас. Він хотів бачити Перемогу нашої країни та мирне небо над своєю домівкою.

Немає більше вірного сина України…

13 січня, виконуючи свій почесний військовий обов’язок, вірний військовій присязі, загинув Роман Водзяновський — житель села Маньківці Северинівської територіальної громади. Немає більше люблячого сина, коханого чоловіка, чуйного батька 2 діток, надійного брата…. Немає більше товариського односельця…

Знову над Тепличчиною поминальні дзвони….

14 січня під Бахмутом загинув наш Віталій Сіреджук. Служив у IV танковій бригаді, окремому механізованому батальйоні. Його покликанням було лікувати людей. Фельдшер за фахом, все своє життя присвятив медицині. І там, на війні, був в перших рядах з бійцями, рятував, витягував з поля бою, надавав першу допомогу, доправляв поранених до найближчих стабілізаційних пунктів та шпиталів. На жаль, сам не врятувався…

Тіло Ярослава знайшли на місці його останнього бою…

29 грудня в ході бойових дій поблизу населеного пункту Мар’їнка Донецької області загинув житель села Бджільна Ярослав Гуменюк. Він був головним сержантом 3 аеромобільного батальйону, позивний — Шустрий. З 28 грудня минулого року Ярослав не виходив на зв’язок. Рідні, друзі шукали його, телефонуючи в які лише можна було дотичні структури, залишали інформацію у різних пошукових групах в соцмережах. Всі сподівалися, що живий – поранений або ж потрапив у полон… Останню надію забрало повідомлення про непоправне — тіло героя знайшли на позиціях, де він прийняв свій останній бій…

Жмеринська громада умивається сльозами

15 січня тут на щиті зустрічали Сергія Криська. У перший день широкомасштабного вторгнення російських військ він став до лав Збройних сил України. У складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади вірно служив українському народу та щодня разом з побратимами наближав Перемогу. Серце мужнього воїна зупинилось 10 січня поблизу Бахмута на Донеччині.

Жмеринчанин Павло Столяров був патріотом та справжнім сином свого народу, для якого Україна була у серці, а Свобода і Гідність – понад усе. Повний енергії та сил, мрій, надій і сподівань Павло Столяров самовіданно боронив українську землю та давав відсіч ненависному ворогові у складі 61-ї окремої механізованої Степової бригади. Та підступний ворог обірвав життя воїна. Загинув 37-річний воїн-оборонець 2 січня під Бахмутом.

19-річний матрос Владислав Басістий загинув під Водяним

Стрілець — помічник гранатометника десантно-штурмового відділення, матрос Басістий з Шаргорода лише починав свій життєвий політ… Але у найскладніший для держави час, він добровольцем пішов у військо. 5 січня життя відважного воїна обірвалось. Він героїчно загинув біля населеного пункту Водяне Донецької області. Шаргородщина у жалобі…

Сирота з Тростянця загинув у перший день нового року

Зв’язок з Сергієм обірвався ще 1 січня. Надія, що мужній воїн живий, жевріла в серцях всіх, хто його знав. Але реальність трагічніша… Вірний присязі і військовому обов’язку, проявивши муж­ність, героїзм та безстрашність, солдат Сергій Попик загинув під час виконання завдання в районі населеного пункту Красногорівка, що за кілька кілометрів від Донецька. Поховали Сергія Попика в рідній Демидівці.

У Козятині попрощалися із загиблим Героєм Сергієм Білецьким

Сергій жив та працював у Києві, з перших днів повномасштабного вторгнення був призваний до лав ЗСУ. Тримав оборону в Миколаївській області у напрямку Херсона, де став командиром зенітно-ракетного відділення військової частини А-3425. Після звільнення Херсона був направлений у бік Бахмута. 2 січня під час стрілецького бою та артилерійського обстрілу у місті Соледар Бахмутського району Донецької області отримав поранення, не сумісні з життям

Велика Тульчинська громада вмивається сльозами

Захищаючи Україну, у боротьбі з російськими загарбниками загинув житель міста Тульчин — Володимир Петрішен. Захисник був стрільцем стрілецької роти. 9 січня під час виконання бойових завдань поблизу н. п. Червона Діброва Луганської області потрапив під обстріл та отримав поранення, несумісні із життям.

9 січня біля н. п. Водяне Донецької області героїчно загинув Олег, житель с. Дмитрашківка. Матрос Палій був номером обслуги десантно-штурмового від­ділення десантно-штурмової роти.

У бою поліг житель смт Кирнасівка Віктор Квасюк. 5 грудня під час виконання бойових завдань поблизу н. п. Спірне Донецької області мужній захисник гідно виконував свій військовий обов’язок.

Знову втрати, знову біль у Турбівській громаді

Загинув житель села Стара Прилука Кабанюк Віталій Якович… Поблизу н. п. Соледар Бахмутського району Донецької області він потрапив під мінометний обстріл, був доставлений до лікарні, але, на превеликий жаль, не вижив… Надзвичайно велике горе родині, адже Віталій Якович мав кохану дружину, сина, доньку та навіть встиг пізнати, як то бути дідусем.

На щиті

15 січня до свого рідного дому в місто Хмільник востаннє повернеться військовослужбовець Збройних Сил України Дмитро Заруба.

Цього ж дня жителі Крижопільської громади зустріли загиблого Героя Віктора Піляя.

А Барська громада прощалася із своїм мужнім захисником Олегом Цимбалюком.

Вічна шана і слава захисникам України…

Наші мужні захисники віддали найцінніше — життя за кожного із нас. Вони кров’ю вписали свої імена в історію України. Про їхній подвиг повинні пам’ятати усі наступні покоління. Тому просимо рідних, близьких, земляків повідомляти про загиблих героїв на нашу електронну адресу gazeta@33ranal.com.

Ми намагаємося про кожного полеглого захисника знайти інформацію, переважно у соцмережах, оскільки офіційно такі дані ніхто не подає, тому можливі неточності у публікаціях.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК