Вінницький окружний адміністративний суд виніс рішення поновити Вячеслава Соколового на посаді прокурора та в органах прокуратури або на рівнозначній посаді тій, яку він обіймав до звільнення, з 10.09.2019. Також прийнято рішення “стягнути з обласної прокуратури на користь Соколового середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 10.09.2019 по 08.12.2022 у розмірі 1 854 902, 09 грн.” – йдеться в офіційному повідомленні.

Нагадаємо, Вячеслав Соколовий був призначений головним прокурором області 2014 – 2019 роках року.  У вересні 2019-го Соколового та ще декількох обласних прокурорів звільнив Генпрокурор Руслан Рябошапка. Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти Рябошапки та виявила факти щодо порушень у його діяльності.

У травні 2022 року слідчий Державного бюро розслідувань повідомив, що процедура звільнення відбувалася із порушенням законодавства.  Вячеслав Соколовий подав позовну заяву до суду. І виграв.

Але на колишнє місце роботи повертатися поки не збирається. В коментарях журналістам Вячеслав Соколовий повідомив, що залишається в облраді:

– На посаді прокурора області поновлюватися не збираюся. Такої мети і не ставив. Мій судовий позов – це прагнення встановити справедливість. У той же день, коли суд ухвалив рішення, письмово звернувся до Генерального прокурора – не поновлювати мене на посаді. Люди висловили мені довіру, обравши депутатом. Тому працюватиму і надалі головою обласної ради. Щодо виплат. У разі призначення їх судом усі кошти перерахую на ЗСУ. Так само, як і всю свою зарплату, яку віддаю нашим захисникам із початку повномасштабної війни, – прокоментував Соколовий.