Нардеп Мар’яна Безугла подякувала журналістам за розслідування і наголосила, що Україна залишається демократією навіть в умовах воєнного стану.

Членкиня фракції “Слуга народу”, заступник голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки прокоментувала скандал у Міноборони України, пов’язаний з корупцією в сфері закупівель харчових продуктів для військовослужбовців.

“Щодо закупівель у Міністерстві оборони України: такі націнки не тільки щодо харчування. І комплекс питань не обмежується, а чи може Міністерство закупати китайські дрончики. Державна аудиторська служба України якраз проводить перевірку Міноборони й за результатами, а також роботи правоохоронних органів, очікуємо резонансних висновків”, – написала Безугла в Facebook.

“Наше Міноборони зробило дуже багато під час війни у 2022. Але й упущення, тим більше корупційні ризики, не можуть бути залишені без уваги. Дякую журналістам за роботу. Також зверніть увагу, що навіть в умовах воєнного стану ми залишаємось демократією та маємо бути надалі”, – додала Безугла.

Про цей корупційний скандал ми уже повідомляли. 21 січня журналісти “Дзеркала тижня” оприлюднили дані про закупівлі продуктів для представників ЗСУ. Виявилося, що Міноборони купує продукти за цінами, вдвічі або тричі вищими, ніж у супермаркетах Києва.

Згідно документів, Міноборони закуповує яйця по 17 гривень за штуку, хоча роздрібна ціна в магазинах становить 7 гривень. Така сама історія з овочами, м’ясом та іншими продуктами. В Міноборони ще не відповіли на запит журналістів щодо цього розслідування.

Вадим Снігур