Установлено, що в липні минулого року із застосуванням насильства та вогнепальної зброї вони у медичних масках вчинили розбійний напад на ювелірний магазин «Янтар» у центрі міста. Злочинці, погрожуючи зброєю охороннику, вимагали, аби він ліг на підлогу. Однак чоловік, який в минулому працював у міліції, чинив їм активний опір, після чого нападники почали стріляти по ньому. В результаті охоронник отримав поранення в живіт та стегно. Також чоловіку завдали ушкоджень по голові молотком. Злочинці розбили вітрини та забрали золоті вироби.

Продавець магазину встигла натиснути тривожну кнопку. Відомо, що бандити заволоділи прикрасами з коштовних металів на суму 3,5 млн гривень. Але далеко втекти не вдалося, правоохоронці затримали трійку злочинців практично на місці вчинення злочину. Один із них жартував та просив лишити йому на згадку одну із вкрадених обручок. Винуватцям було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Наразі усім трьом злочинцям інкримінують такі кримінальні правопорушення як бандитизм, розбій та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Затриманим «світить» до 15 років в’язниці.