Будь-яка інформація про можливі прояви корупції повинна ретельно перевірятися та отримувати відповідну реакцію. Про це сказано у повідомленні Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного у Telegram.

“Система військового управління повинна бути непохитною. Особливо в умовах війни. Міноборони, згідно із законом, є центральним органом виконавчої влади та військового управління, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні сили, Головне управління розвідки та Держспецтрансслужба. Міністр оборони здійснює військово-політичне і адміністративне керівництво Збройними силами”, – наголошує він.

Залужний зазначає, що з початком повномасштабного вторгнення потреби війська стрімко зросли – військовослужбовці Збройних сил “забезпечені амуніцією, формою, харчуванням належної якості та в достатній кількості.

“У Міноборони та Збройних силах України сповідується нульова толерантність до корупції. Тому будь-яка інформація про можливі її прояви повинна ретельно перевірятися, отримувати правову оцінку та відповідне реагування”, – наголосив він.

Залужний підкреслив, що перекладання відповідальності чи провини підлеглих на керівників “не тільки шкодить справі, але й суперечить управлінським принципам НАТО, на які ми прагнемо перейти”.

Він зазначив, що це стосується і Міністерства оборони, і Збройних сил.

Вадим Снігур